KORIZMENI POST na kruhu i vodi Priprema

Pozivamo vas da se uključite u Molitvu i posti,
svojim molitvama možete pomoći svima ljudima i ženama u potrebnima. Da se pripremite za Uskrs i dočekate u radosti i u pobjedima

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu, koja ove godine pada 14. veljače, u Katoličkoj crkvi započinje korizma, četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Od kraja 11. stoljeća vjernici se na taj dan posipaju pepelom od blagoslovljenih maslinovih ili palminih grančica.

Taj pepeo označava ozbiljnost i pokoru čime je obilježeno cijelo korizmeno vrijeme, te nadu u uskrsnuće. Od 5. stoljeća u središtu priprave za Uskrs je post, a budući da nedjeljom nitko ne treba postiti, početak vremena posta pomaknut je u 6. ili 7. stoljeću sa šeste nedjelje prije Uskrsa na srijedu koja je prethodila toj nedjelji.
Život Karla Jacinto iz Mexica
Prvi put je silovana sa 5 godina. Sa svojih 12 godina, prisilno je odvedena u seksualno roblje te je u 4 godine silovana od strane 30 muškaraca dnevno, sedam dana u tjednu, ukupno 43 200 puta. Bila je izudarana, vučena za kosu, pljucana u lice, lupana lancem, opečena ugrijanim željezom. Policajci su se iživljavali nad njom i ostalom djecom slikajući ih. Sa 15 godina rodila je dijete te je njen svodnik je prijetio da će ubiti bebu ukoliko ne bude radila sve što joj kaže. Poslje svega, sa 16 godina, spašena je. Danas ima 23 a svoju priču iznijela je i papi Franji u Vatikanu u srpnju 2017. godine.
Ovo je Karla Jacinto iz Mexica,
Mnogi poput nje diljem svijeta u ovom trenutku proživljavaju nezamislive horore, i trebaju našu pomoć.
Odrecimo se prolaznih užitaka na jedan dan i pomozimo im!
Samo jedan dan ove korizme prikaži svoj post na kruhu i vodi za žrtve otmice, trgovine ljudima i silovanja, te počinitelje tih zala, za spasenje njihovih duša.
Gospodin im čuje molitve, pridružimo se njihovim vapajima.
Možete se upisati u tablicu dolje:

Bog Vas blagoslovio

2,663 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: