Duhovni savjeti

Koja je najveća Zapovijed iz Isusova učenja?

“Učitelju”, koja je najveća zapovijed u zakonu? On mu odgovori: ” Ljubi Gospodina Boga svoga srcem svojim, svom dušom svojom i svom pameti svojom!
To je najveća i prva zapovijed


-Druga je toj jednaka: – Ljubi bližnjega svoga kao samog sebe! O tim dvjema zapovijedima ovisi sav zakon i Proroci.
” Jao onom koji kuću gradi nepravedno, i gornje odaje diže bez prava: koji bližnjega tjera na tlaku i plaču mu ne isplaćuje”

Zlatno pravilo:

Sve što želite da ljudi čine vama,činite i vi njima! U tome je sav Zakon i Proroci
Što su dakle kršćani dužni činiti?

Svako od nas neka ugađa bližnjemu, u njegovu korist, za dobro, jer ni Krist nije sam sebi ugađao, nego je trpio kako stoji pisano: – Pogrđe onih koji te grde pale su na me”
” Ne varajte se: Bog se ne da ismjehivati! što tko sije, to će i žeti: tko sije u tijelo, iz tijela će žeti propast, a tko sije u duhu, iz duha će i žeti život vječni.
Neka nam se ne dodija činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme žeti ako sad ne malaksamo.

Ljubite srđačno jedan drugoga bratskom ljubavi! U davanju časti prednjačite jedan drugome! U revnosti budite neumorni! Budite gorljivi Duhom!
Gospodinu služite! Nadom se veselite, u nevolji budite strpljivi, u molitvi ustrajni! Pritječite u pomoć svetima u potrebama! Gostoljubivost revno njegujte.


Autor:Josip Mikulić

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Naš susret sa živim Bogom događa se svake nedjelje. Bog…