Klicanje za božje smilovanje prema poslanici Efežanima 1 i 2

Klicanje za božje smilovanje prema poslanici Efežanima 1 i 2

Budi hvaljen Bože, Oče, našega Gospodina Isusa Krista! Ti si nas u Kristu blagoslovio svakim nebeskim blagoslovom. U Njemu si nas izabrao prije stvaranja svijeta, da budemo sveti pred Tobom u ljubavi. Ti si nas predod-redio da budemo Tvojom djecom po Isusu Kristu! To je odluka Tvoje milosne volje, na slavu Tvoje divne milosti, kojom si nas blagoslovio po Tvojem ljubljenom Sinu.
Po Njegovoj krvi imamo otkupljenje, oproštenje grijeha, prema bogatstvu Njegove milosti.

Preobilno nas je darovao mudrošću i razumijevanjem, objavivši nam tajnu svoje volje.
Tako se Tebi svidjelo, i tako si to proveo, ostvarujući Tvoj spasenjski plan na nama u punini vremenâ. U Kristu htio si sve iznova obuhvatiti što je na nebu i na zemlji.
U Njemu smo pozvani za baštinike, mi, koji smo izabrani prema Tvojem planu.

Zato Te molimo: Bože našega Gospodina Isusa Krista, Oče slave! Daj nam duha vjera pravo Te upoznati. Prosvijetli oči našeg srca, da spoznamo kojoj smo nadi pozvani i kako je bogata tvoja slavna baština među svetima. Daj, da mi koji vjerujemo spoznamo na nama nadmoćnu veličinu Tvoje snage! Tu snagu objavio si na Isusu, budući da si ga uskrsnuo od mrtvih i postavio sebi s desne strane u nebu.

Ondje vlada sad Tvoj ljubljeni Sin nad svakom vlasti, silom, moći i snagom i nad svakim imenom, koje će se spominjati u ovom i budućem svijetu.
Sve si podložio pod Njegove noge, ali Njega si dao za glavu Njegovoj Crkvi, koja sve nadilazi. Ta ona je Njegovo tijelo, a mi smo njegovi udovi.

Slavimo Te, Bože, bogat milosrđem! Prevelikom ljubavlju ljubio si nas. Budući da smo bili grešnici, oživio si nas s Kristom, nas si suuskrsnuo i premjestio u kraljevstvo neba u Kristu Isusu, Tvojem Sinu, našem Gospo-dinu, komu neka je čast i slava dovijeka. Amen.

 

Autor: podijeli.link

 2,490 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.