Vijesti

Kip sv. Mihaela u Ukrajini neobjašnjivo ‘krvario’ iz glave, oglasila se crkva


Prije nego je počeo rat nad Ukrajinom dogodilo se čudo kip sv. Mihaela ispusta krvave znoj sa ćela koda da plaće nad cjelokupnu situaciju sa Ukrajinom.

Krv je curila tjedan dana, neprestano, a sve je počelo nekoliko sati prije nego je svijet čuo za rusku invaziju na Ukrajinu 

Dana 23. veljače, nekoliko sati prije nego što je svijet čuo da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, kip svetog Mihaela Arkanđela, sveca zaštitnika Kijeva, počeo je ispuštati tamnu tekućinu koja izgleda kao krv. Video je objavljen na Facebooku i brzo je dospio na naslovnice svijeta. 

Alicia Martinez, 57, iz Broomfielda u Colorado, vlasnica je ovog kipa. U intervjuu obavljenom na španjolskom za Katoličku novinsku agenciju (CNA), nazvala je to iskustvo “neobjašnjivim”. 

Dok je razgovarala s prijateljicom telefonom, jedan od njezinih cimera pokucao je na vrata njezine spavaće sobe govoreći joj da brzo dođe. “Pitala sam ga što se događa, ali on je stajao i tresao se”, rekla je. 

Tada je svjedočila kako njezin kip sv. Mihaela krvari s desne strane glave. “On ne plače”, objasnila je Martinez, koja je podrijetlom iz Zacatecasa u Meksiku. “Krvari iz čela. Krv mu prolazi oko očiju. U nedostatku riječi, sve što je mogla učiniti bilo je pitati Boga što se događa. “Rekla sam, ‘Bože, ili je to nešto dobro ili nešto loše. Ne znam što je, ali ovdje se nešto događa’”, ispričala je Martinez. “Nije se činilo da je nešto loše. Bio je to neobjašnjiv osjećaj, ali bilo je prekrasno.” 

Još uvijek ispitujući svoje iskustvo, Martinez je nazvala svog prijatelja koji je svećenik u Meksiku. Rekao joj je da to nije ništa loše. Umjesto toga, rekao joj je da se više moli, da je ono što se događa bilo čudesno i da je njezin dom blagoslovljen. 

Martinez je druga prijateljica koja je redovnička sestra rekla da krv neće prestati teći dok ne dođe do glave đavla na koju stupa sveti Mihael Arkanđel. Tako je i bilo.  Kip veličine skoro metar krvario je svaki dan tjedan dana, sve dok  tekućina nije pala na glavu đavla prikazanog na kipu. 

Mark Haas, direktor za odnose s javnošću nadbiskupije Denvera, rekao je za CNA 7. ožujka da je nadbiskupija “upravo nedavno obaviještena o ovoj tvrdnji i da će istražiti ovaj kip”. 

intervjuu za španjolsku novinsku agenciju Primer Impacto, monsinjor Jorge de Los Santos, župnik crkve Gospe Majke Crkve  u blizini Colorada, rekao je: „Da bi Crkva zauzela stav, potrebna je, temeljita, složena istraga kako bi se donijela odluka.” 

Bez obzira što nije moguće da Crkva donese odluku ili iznese svoj stav prije određenih testova, a ponajprije praćenja plodova, kipovi koji krvare inisu rijetkost u domeni mističnih pojava u Katoličkoj crkvi. 

Kip svetog Mihaela koji krvari iz glave posebno je znakovit s obzirom na dijabolične rane koje proživljava ukrajinski narod posvećen upravo sv. Mihaelu, zato, sveti Mihaele moli za Ukrajinu. 

Martinez je stupio u kontakt s predstavnikom nadbiskupije Denvera koji je zadužen za slučajeve koji se smatraju čudesnim. Ako Martinez odluči nastaviti s istražnim postupkom, objekt će biti podvrgnut nekoliko testova kako bi se vidjelo hoće li se dogoditi čuda.


Izvor

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ono što se ima dogoditi otkriva Vicka treća tajna će…