Crkva u svijetu

Kardinal Parolin o Stepinčevoj kanonizaciji: ‘Bit će to kad bude Božja volja” uskoro

Državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, u Solinu je zaredio apostolskog nuncija u Bjelorusiji, Antu Jozića, za biskupa, izvijestila je IKA.


Tom je prilikom odgovarao na pitanja novinara. Na pitanje što očekuje od mons. Jozića kao apostolskog nuncija, kardinal Parolin rekao je kako očekuje da će moći izvršavati svoju dužnost koja mu je kao nunciju povjerena.

– Učvrstiti veze između Svete Stolice i države, raditi s lokalnom Crkvom, biti agent mira i pomirenja unutar društva. To je jedan od glavnih zadataka apostolskog nuncija – istaknuo je kardinal Parolin.

Zatim je dodao kako smatra da je trenutačna situacija u Bjelorusiji takva da trebamo upravo takvu prisutnost Svetog Oca, prisutnost Katoličke Crkve u osobi koja može smiriti ovo ozračje i trenutačnu klimu. Kardinal se zatim osvrnuo na odnose Svete Stolice i Hrvatske.

 

– Baš sam jučer s premijerom vrednovao naš odnos i zaključili smo da su vrlo, vrlo dobri. Zadovoljni smo. Naravno, svi ovi događaji, kao i ovaj moj posjet, prilika su za daljnje unaprjeđivanje odnosa, ali reći ću da su dobri. Vrlo su dobri – zaključio je.

Na kraju je odgovorio na pitanje novinara o završetku procesa kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, te što misli kada će cijeli proces doći kraju.

– Bit će to u Božje vrijeme, u Božje vrijeme, u Božje vrijeme – mislim da je to jedini odgovor koji mogu dati: u Božje vrijeme. Ali, molimo se, molimo za to, molimo i možda i on moli jer je već blaženik – završio je kardinal Parolin.


Laudato.hr

(Visited 30 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Pjesma Zoveš me Isuse opjevao Josip Ćulumović nova pjesma koju…