Crkva u svijetu

Kalež koji je bio meta ISIL-ovcima sada će biti podsjetnik na molitvu za sve kršćane koji su progonjeni u svijetu

“Ono što džihadisti nisu mogli zamisliti je da će kalež ponovo biti posvećen i biti prisutan na misama diljem svijeta”, rekla je za CNA Ana María Aldea, povjerenica u Malagi, gdje će se kalež izložiti diljem biskupije.

S nakanom da potaknu sjećanje i molitvu za progonjene kršćane u svijetu, brojne će crkve u Malaškoj biskupiji u Španjolskoj izložiti kalež na kojeg su pucali pripadnici tzv. Islamske države, prenosi Aciprensa. 

Kalež je spašen iz jedne katoličke crkve u gradu Qaraqoshu u Iraku. “Kada je ISIL terorizirao državu i prisilio 140 000 kršćana na bijeg, uništili su crkve te koristili liturgijsko posuđe kao mete za streljanje. Ovaj je kalež, koji je u sebi držao Presvetu krv Kristovu, vidljiv podsjetnik krvi mučenika koji se i danas još uvijek proljeva”, objavio je EWTN u prosincu.

U Malagu dolazi zahvaljujući zakladi “Aid to the Church in Need” koja nastoji pružiti pastoralnu i humanitarnu pomoć progonjenoj Crkvi diljem svijeta. “Ono što džihadisti nisu mogli zamisliti je da će kalež ponovo biti posvećen i biti prisutan na misama diljem svijeta”, rekla je za CNA Ana María Aldea, povjerenica u Malagi.

“Cilj nam je učiniti vidljivim stvarnost koju ponekad vidimo na televiziji, ali koje nismo svijesni”, poručila je, nadodavši da žele time poručiti vjernicima kako u svoje molitve stave sve one koji su zbog svoje vjere progonjeni, jer ono nije samo stvar prošlosti. Prenosi portal: HKM

Prva misa s ovim kaležom slavljena je 23. kolovoza u župi San Isidro Labrador i Santa María de la Cabeza u gradu Cartami, gdje će boraviti do 14. rujna.


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Glavna nakana ovog hodočašća je kao i svih dosadašnjih da…