Radost Evanđelja

Kako oblikovati svoj život prema vjeri i Gospodinu

Isus je otišao sa učenicima na samotno mjesto i sa njima podijelio razne duhovne poruke na koji način i kako živjeti u vjeri i biti na strani nasljedstva da nastave svjedočiti i da budu uvijek na strani Kristovoj. Dodao je par usporedbe kako bi bolje razmili riječ njegovu.

Odraz Tada pristupiše k njemu Ivanovi učenici govoreći: Zašto mi i farizeji postimo često, a tvoji učenici ne poste? A Isus im reče: “Svatovi ne mogu tugovati dokle god je s njima zaručnik, zar ne? Doći će dani kada će im se oduzeti zaručnik, i tada će postiti. Na stari ogrtač nitko ne prišije komad neskupljenog sukna, jer se zakrpa s ogrtača odvaja i još se gore razdere.

Niti se novo vino stavlja u stare mješine; inače, mjehovi pucaju, i vino se prolijeva, a mjehovi se uništavaju; ali se mlado vino stavlja u svježe mješine i tako se oboje čuva.”
Gledajući pismoznance i farizeje kako muče Isusa često nam daje pogrešan dojam. Možemo se osjećati “sigurnima”, misleći da smo na pravoj strani (to jest, Isusovoj strani), uvjereni kao što jesmo da su svi pismoznanci i farizeji ludi i loši.  Matej 9:14-17

Ali to znači zanemariti da mnogi Isusovi učenici dolaze upravo iz tih redova. Misliti da postoje određene vrste ljudi koje Isus ne voli i koje Isus suočava je plitko i površno. Isusova se poruka suočava s određenom vrstom načina razmišljanja , a ne s određenom vrstom ljudi.

Evanđelje dana – komentar

U današnjem evanđelju stvari se kompliciraju jer su oni koji kritiziraju Isusa zapravo učenici Ivana Krstitelja: „Tada pristupiše k njemu učenici Ivanovi govoreći:

Zašto mi i farizeji postimo često, a tvoji učenici ne poste. ?’” Zapravo, vaše osobne pripadnosti nisu važne: neki su argumenti uvijek pogrešni jer proizlaze iz iskrivljenog pristupa koji pretpostavlja da možemo “upravljati” Bogom kroz niz specifičnih vjerskih, ritualnih radnji.

Time završavamo zanemarivanjem našeg osobnog odnosa s Gospodinom, koji je jedini pravi kriterij razlučivanja koji nam omogućuje da odredimo što činiti, a što ne činiti.
“A Isus im reče: ‘Svatovi ne mogu tugovati dok je s njima zaručnik, zar ne? Doći će dani kada će im se uzeti zaručnik, i tada će postiti.’”

Kršćanstvo se ne temelji na vjerskim običajima, već na Zaručniku ⎯ na samoj osobi Isusa Krista. On je kriterij razlučivanja za sve. Pitanje je jesmo li zadovoljni vjerskim običajima ili zaista imamo duboku želju oblikovati svoj život prema osobi Isusa Krista. Da bi to učinio, čovjek mora naučiti istinski moliti; odnosno njegovati pravi odnos s njim.


izvor: Ovdje

(Visited 308 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ako nešto trpite a nećete podijeliti sa nekim da vam…