Duhovnost

Kako ćete prepoznati da se nalazimo posljednja vremena ima ih 10 stvari iz Biblije

Mnogi još nečeju  prepoznati posljednja vremena a da bih ih prepoznali nabrojili smo ih 10 stvari koje napisano  u Bibliji.

Isus je govorio što će obilježiti posljednja vremena. Bog ne želi da Njegov narod bude u neznanju. Evo što kršćani trebaju znati o posljednjim vremenima.

Prvi Božji sud je došao s vodom, no konačni sud stići će s vatrom. Bog još uvijek nudi Svoju milost i priliku za obraćenje, jer tko god uzvjeruje u Njegova Sina Isusa Krista, bit će spašen (Ivan 3,16).

”Već vam sada kažem, prije negoli se dogodi, da kad se dogodi vjerujete da Ja jesam.” (Ivan 3,19)

Što Biblija kaže za posljednja vremena?
Portal Crosswalk donosi 10 stvari koje kršćani trebaju znati o posljednjim vremenima, a možemo ih pronaći u Božjoj Riječi.

1. Božji sat kuca već 2.000 godina. Oko 95. godine poslije Krista naš Gospodin je objavio Ivanu svoje riječi: ”Blago onomu koji čita i onima što slušaju riječi ovog proroštva te čuvaju što je u njem napisano. Jer vrijeme je blizu!” (Otkrivenje 1,3)

2. Neke crkve će se okrenuti od Boga. ”Tko ima uho, nek posluša što Duh govori crkvama! Pobjedniku ću dati jesti od stabla života koje je u raju Božjem.” (Otkrivenje 2,7)

3. Neke crkve će tolerirati idolatriju i nemoral. ”Spomeni se dakle: kako si primio Riječ i poslušao, tako je i čuvaj – i obrati se. Ne budeš li dakle budan, doći ću kao tat, a nećeš znati u koji ću čas doći na te.” (Otkrivenje 3,3)

4. Neke crkve će postati mlake. ”Znam tvoja djela: nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć! Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.” (Otkrivenje 3,15-16)

5. Vidljivi znaci će signalizirati da je kraj blizu. ”I bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom. Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.” (Luka 21,25-28)

6. Neprijatelj, uz pomoć Antikrista, će htjeti pobijediti. ”Ta Bog nas nije odredio za gnjev, nego da imamo spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu, koji je za nas umro da – bdjeli ili spavali – zajedno s njime živimo.” (1. Solunjanima 5,9-10)

7. Doći će dva svjedoka. ”I ja ću poslati dva svoja svjedoka da, obučeni u kostrijet, prorokuju tisuću dvjesta i šezdeset dana.” (Otkrivenje 11,3)

8. Pojavit će se nesveto trojstvo. Otkrivenje 16 piše o Zvijeri, zmaju i Sotoni.

9. Neki će imati žig zvijeri. ”I dano joj je da se zarati sa svecima i da ih pobijedi. Dana joj je vlast nad svakim plemenom i pukom i jezikom i narodom: da joj se poklone svi pozemljari, oni kojima ime nije zapisano u knjizi života zaklanog Jaganjca, od postanka svijeta. Tko ima uho, nek’ posluša!” (Otkrivenje 13,7-9)

10. Neprijatelj će biti poražen, a Krist će vladati! ”I vidjeh: nebo otvoreno – i gle, konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi.” (Otkrivenje 19,11)


Autor :Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Posebna i jaka molitva koju je Gospa direktor prenijela vidjelicama…