Duhovnost

Kada se počneš žaliti na križeve u svom životu shvati da su to mjesta na kojima te Bog priprema za neke bolje stvari.

Slika cjeline se razbistri  tek onda kada na nju pogledaš iz jedne veće perspektive, to je pogled iz kojeg Bog gleda ovaj svijet. Tek u toj perspektivi vidiš pravu vrijednost ljudi, stvari i događaju u svom životu i tada shvaćaš da sve ono na što se žališ ima nekoga razloga jer te priprema za ono za što si molio.


Prije nego što se počneš žaliti na križeve u svom životu pogledaj na blagoslove koje imaš. Prepoznaj u svom životu obilje talenata, more prilika, mnoštvo lijepih stvari koje imaš a da ih nisi svjestan. Priupitaj se koliko si tih mogućnosti iskoristio, kojima si zauvijek zatvorio vrata rekavši da nisi spreman ili jednostavno da ne možeš, kolike si prilike počeo odgađati i ušao u začarani krug odvajanja od života kojega ti je Bog dao i izazova da daruješ se za izgradnju boljega svijeta, svijeta po Božjoj mjeri.

Nemoj se samo žaliti da su križevi teški,  stvari dođu na svoje mjesto kada shvatiš da se možeš osloniti na Boga, da te štoviše on poziva na to, da se ne držiš samo slijepo svoje prošlosti već da s njime počneš graditi jednu drugačiju i bolju budućnost. Kada otvoriš svoje srce prema Bogu shvatit ćeš da je on tvoj jedini izvor sigurnosti i sve one stvari za koje si nekoć mislio da te mogu istinski usrećiti sada vidiš samo kao putokaz koji te vodio do njega.

Koliko god tvoji križevi bili teški oni su tvoja radost na jednoj sasvim novoj razini, razini na kojoj shvaćaš da svoj pravi smjer vidiš samo u onom pravcu iz kojeg te Bog poziva.  Iskoristi mogućnost da pođeš za njime jer će ta mogućnost otvoriti vrata bezbroj drugih novih mogućnosti. Samo život s Bogom sadrži dokazanu formulu istinske životne sreće a ta je da živiš puninu svoga života svakoga dana. To je put  na kojem se nikada nećeš razočarati.


Mario Žuvela

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
U suzama vidjelica Mirjana kada je dobila jednu poruku koja…