Kada ostavljaš brige Isusu okreni novi list u svom životu!

Kako ostavljaš svoje brige Isusu? Kažeš li „Evo ti ih Isuse“ – ali se opet neprestance vraćaš k njima?

Opet po glavi bezbroj puta pretresaš što se dogodilo, kako se dogodilo, što je pošlo naopako i što bi moglo poći naopako. Koliko razmišljaš o lijepim stvarima života? Gledajući u prirodu i njen veličanstven sklad vidiš li u njoj Božji prst? Ako vidiš Božju prisutnost u svijetu oko sebe, zašto ti ga je ponekad tako teško vidjeti i u svom životu?

Kako ostavljaš svoje brige Isusu? Predaješ li mu ih, a opet zadržavajući ih u svojim rukama i u svojim mislima? Zašto nam se nije lako odvojiti od nečega negativnog u našem životu? U kakve smo to obrasce upali kada teško dajemo ono što nam smeta i škodi? Možda je s jedne strane problem naša navezanost i proturječnost u samome sebi, a s druge strane nedostatak vjere da Isus stvarno može podignuti s nas svaki naš teret ili pomoći nam ga nositi.

Kada ostavljaš brige Isusu ne gledaj više što je bilo nekada u prošlosti, neka te ne opterećuju što će drugi ljudi reći i kako će te gledati. Ne pitaj se više što može krenuti po zlu u budućnosti jer sadašnjost je jedino vrijeme koje imaš. Kada ostavljaš brige Isusu pogledaj u njegove oči i prepusti se kao što se dijete prepušta zagrljaju oca, i ne boji se više hoće li pasti ili hoće li ga zadesiti bilo koja druga opasnost u životu.

Kada ostavljaš brige Isusu okreni novi list u svom životu i započni ovaj svijet gledati drugim očima. Ne pitaj se više što ti nedostaje jer ako imaš ono najvažnije, što se zamaraš onim što nije bitno. U molitvi iscijedi svu svoju dušu, u ispovijedi se očisti od svega što te opterećivalo, u svetoj pričesti primi snagu da sve to sprovedeš u djelo i započni živjeti kao dijete Božje, ono koje svakoga dana računa na pomoć svoga nebeskog Oca


Izvor: Mario Žuvela

2,409 total views, 6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Preporuka za pročitati

  Za 1000 radosti

  Čekajte na Božić!!