Vijesti

Kad završimo život na zemlji dali ćemo  opet vidjeti naše voljene i prepoznati?


Svi se pitaju kada jednog dana završi život na zemlji dali ćemo opet sresti svoje roditelje, bake, djedovi.
Na ovoj zemlji smo samo gosti i dok smo na zemlji trebamo svoje živote srediti kako bi mogli vidjeti svoje koji su otišli prije nas.  

Život u nebeskom domu nešto je predivno i vječno. evo što kaže biblija o tome:

 Biblija kaže da hoćemo. U Starom zavjetu, kada je osoba umrla, biblijski autori kažu da se ta osoba „pridružila puku svojemu“ (vidi Post 25,8; 35,29; 49,29; Br 20,24; Suci 2,10). 

 Novi zavjet čak i jasnije ukazuje da će naši identiteti ostati nepromijenjeni. Dok je dijelio Pashalnu večeru sa svojim učenicima, Krist je rekao: „I uze čašu, zahvali i reče: Uzmite ovo i razdijelite među sobom. Jer kažem vam: neću piti od roda trsova dok ne dođe kraljevstvo Božje“ (Luka 22,17-18). Krist je obećao da će On i Njegovi učenici ponovno piti od roda trsova – u nebu. 

 Nadalje, Mojsije i Ilija su se pojavili s Kristom na Gori preobraženja. Iako su prošla stoljeća otkako je Mojsije umro, a Ilija uzet na nebo, i dalje su zadržali jasan identitet (Mt 17,3) – Petar, Jakov i Ivan su ih jasno prepoznali (s. 4), što ukazuje da ćemo nekako biti u stanju prepoznati ljude koje nikad prije nismo vidjeli. 

 Svi koji su otkupljeni zauvijek će zadržati svoj identitet, ali u savršenom obliku. Moći ćemo imati zajedništvo s Henokom, Noom, Abrahamom, Jakovom, Samuelom, Mojsijem, Jošuom, Esterom, Ilijom, Elizejom, Izaijom, Danielom, Ezekielom, Davidom, Petrom, Barnabom, Pavlom ili bilo kojim drugim svecem. Da bi to bilo moguće, svi moramo zadržati svoje osobne identitete, a ne se pretvoriti u neku vrstu generičkih bića. 

Opisujući Gospodnje pojavljivanje i uskrsnuće svetaca koji su umrli, Pavao piše: „Zatim ćemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo svagda biti s Gospodinom“ (1 Sol 4,17). 

Pavlova svrha pisanja bila je utješiti neke Solunjane koji su očito mislili da će njihovi bližnji koji su umrli propustiti Kristov dolazak. U 18. stihu kaže: „Zato tješite jedni druge ovim riječima.“ Utjeha dolazi od mogućnosti ponovnog susreta. Ne bi bila velika utjeha kada pri susretu ne bismo mogli čak niti prepoznati jedni druge. No, Pavlovo obećanje da ćemo svi biti zauvijek „zajedno“ podrazumijeva da ćemo obnoviti zajedništvo sa svima koje poznajemo. 

 Vidjeti ćemo se sa svojom obitelji i prijateljima koji su prije naš otišli 

 Sjedinit ćemo se ne samo sa svojom obitelji i ljubljenima, nego i s Božjim ljudima iz svakog doba. U nebu ćemo svi biti jedna obitelj puna ljubavi. Ogromna veličina obitelji neće biti važna u beskonačnom savršenom svijetu. Bit će dovoljno prilika za bliske odnose sa svima, i svoju ćemo vječnost provesti upravo u takvom bogatom, beskrajnom zajedništvu. 

Ako ste zabrinuti u vezi neudobnog osjećaja u nebu, nemojte biti. Nebo će vam izgledati kao vaš dom više nego što je to vaše najdraže mjesto na zemlji. Naš Spasitelj koji je nježan i pun ljubavi dizajnirao ga je jedinstveno da bude mjesto gdje ćemo čitavu vječnost živjeti zajedno i uživati u Njemu zauvijek – u punini našeg proslavljenog čovječanstva. 

 Zar je ikakvo čudo što je psalmist rekao: „Dragocjena je u očima Gospodnjim smrt pobožnika njegovih“ (Ps 116,15). 

O, moj Bože, kako žalim one ljude koji ne vjeruju u vječni život. Molim za njih da ih zraka milosrđa obujmi i da ih Bog prigrli u očinsko krilo.

o također pokazuje da danas oblikujemo svoju osobnost i karakter koji ćemo imati kroz svu vječnost. Ova nas značajna istina potiče da njegujemo sve snage koje nam je Bog dao kako bismo osposobili karakter da služimo Bogu ne samo u ovom, već i u budućem svijetu.

Ljudi će u budućem svijetu imati fizička tijela kao ova danas, ali bez ograničenja grijeha, bolesti i smrti. Bog ne namjerava ukloniti nedostatke u svojem izvornom materijalnom stvaranju tako što bi načinio drukčiju, nefizičku, “duhovnu” tvar. Umjesto toga obnovit će sve stvoreno da bude savršeno kao u početku. Ono što je pri stvaranju bilo “veoma dobro” pokazat će se “veoma dobrim” i nakon konačne obnove.


Izvor: Novi život

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ivanovo pismo je je poslao narodu Ukrajini koji se nalaže…