Poruke mira

Kad završimo ovaj zemaljski život i ovu patnju u ovom svijetu što će vjernici raditi na nebu?

Kad počnemo razmišljati o nebu, pada mi na pamet vrlo logično pitanje. Što će vjernici raditi na nebu?  Sve što će vjernici činiti, govori u nebu.

Kad svi stignemo u raj

Kakav će to biti dan radosti

Kad svi vidimo Isusa

Pjevat ćemo i vikati pobjedu. “

Bit će gozba

Prije nego što je Isus bio razapet, dijelio je zajednicu sa svojim učenicima. Za to vrijeme dao je ovu izjavu.

„Kažem vam, neću piti od ovog ploda vinove loze od sada pa sve do onog dana kad ću ga s vama piti u kraljevstvu Oca svojega.” – Matej 26:29

U knjizi Otkrivenja Ivan spominje nešto što se naziva svadbenom gozbom ili bračnom večerom janjeta.

“‘Radujmo se i radujmo se i dajmo mu slavu! Jer došlo je vjenčanje Jaganjčevo, a njegova se mladenka spremila.’ Dano joj je na rubu fino platno, svijetlo i čisto. (Fino platno označava pravedna djela Božjih svetih ljudi.) Tada mi je anđeo rekao: ‘Napiši ovo: Blago onima koji su pozvani na svadbenu večeru Jaganjčevu!’ I dodao je: ‘To su istinite riječi Božje.’ “( Otkrivenje 19: 7-9.)

Jedna od velikih proslava na nebu bit će janjeća svadbena večera. Ovo će biti najveća zabava i proslava koja je ikad organizirana. Ovo će biti događaj kao nijedan drugi, kada će se oni koji su odlučili slijediti Isusa zauvijek sjediniti s njim. Pitam se hoće li se za to vrijeme Isus ponovno pričestiti s nama, kao što je rekao u Mateju. Bilo da se to dogodi tada ili u neko drugo vrijeme, mogu zamisliti kako se radujem zbog zajedništva s Isusom. Napokon, upravo njegovo slomljeno tijelo i prolivena krv omogućit će nam sudjelovanje u ovoj proslavi.

Doći će do ponovnog susreta

Jedna od stvari koju će vjernici raditi na nebu je zajedništvo. Ovo će biti vrijeme ponovnog okupljanja. Moći ćemo identificirati sve na nebu. U 1. Korinćanima to Pavao govori crkvi.

“Zasad vidimo samo odraz kao u zrcalu; tada ćemo vidjeti lice u lice. Sad djelomično znam; tada ću znati u potpunosti, kao što sam i potpuno poznat.” – 1. Korinćanima 13:12

Ako se sjećate, u Mateju 17 , kad je Isus bio preobražen prije Petra, Jakova i Ivana, Biblija kaže da su se pojavili Mojsije i Ilija. Sigurno je reći da Petar, Jakov ili Ivan nikada prije nisu upoznali Mojsija ili Iliju, no jasno je da su znali tko su. Vjerujem da će tako biti na nebu. Možda ne znamo sve o nekoj osobi, ali moći ćemo prepoznati tko je ona. To će omogućiti neko divno druženje i slavna okupljanja.

Bit će štovanja

U što možete biti sigurni jest da će vjernici klanjati na nebu. Otkrivenje nam govori o obožavanju koje će se dogoditi oko prijestolja. Evo jednog slučaja.

“Nakon ovoga pogledao sam, a preda mnom je bilo veliko mnoštvo koje nitko nije mogao izbrojati, od svakog naroda, plemena, naroda i jezika, koji su stajali pred prijestoljem i pred Jaganjcem. Oni su bili odjeveni u bijele haljine i držali palmine grane u njihove ruke.I povikaše iz sveg glasa:

‘Spasenje pripada našem Bogu,

koji sjedi na prijestolju,

i Jaganjcu. ‘”- Otkrivenje 7: 9-10

U Biblija ne piše detaljnije samo dio  koliko ćemo se klanjati niti koliko dugo, ali slavljenje na nebu bit će najčišće i najslađe štovanje koje smo ikad doživjeli. Ljudi iz svih nacija i jezika okupili su se oko prijestolja, klanjajući se našem Bogu. Samo pomisao na to uzrokuje da mi radost uskoči u srce.
Najbolji dio štovanja je taj što ćete moći uživati ​​u Božjoj prisutnosti bez zapreka ili utjecaja grijeha. Zaista, to će biti sjajan dan.

Bit će usluga

“Neće više biti nikakvog prokletstva. Prijestolje Boga i Jaganjca bit će u gradu i njegove će mu sluge služiti.” – Otkrivenje 22: 3

Jedna od stvari o kojoj često ne razmišljate kad razmišljate o tome što će vjernici činiti na nebu je da ćemo i dalje služiti. Biblija nije jasna o kapacitetu kojem ćemo služiti, ali ne morate brinuti; . Ako ste iskusili služenje s radošću, to će se samo povećavati na nebu.

Što je s vladavinom i vladavinom s Kristom?

Postoje sveti spisi koji govore o tome kako vladamo i vladamo s Kristom. Evo nekoliko.

“Učinio si ih kraljevstvom i svećenicima koji će služiti našem Bogu i oni će vladati na zemlji.” – Otkrivenje 5:10

“Ako izdržimo, također ćemo vladati s njim.” – 2. Timoteju 2:12

“Blago i svet su oni koji sudjeluju u prvom uskrsnuću. Druga smrt nema moć nad njima, ali oni će biti svećenici Boga i Krista i vladati će s njim tisuću godina.” – Otkrivenje 20: 6

Iako nam je Biblija jasno piše, kako kraljujemo i vladamo s Kristom, čini se da je to u vrijeme kada Isus uspostavlja svoje tisućljetno kraljevstvo na zemlji. Biblija nije potpuno jasna hoće li se to prenijeti na novo nebo i novu zemlju.

Prava nebeska nagrada

Dok smo gledali što će vjernici raditi na nebu, želim vam skrenuti pažnju na pravu nebesku nagradu. Koliko god nebo bilo lijepo, pogotovo kako je opisano u Otkrivenju, da ćemo hodati zlatnim ulicama raja, a još veća Prava slava, nagrada neba je što ćemo Isusa vidjeti lice u lice.

“Vidjet će mu lice i ime će im biti na čelu. Neće više biti noći. Neće im trebati svjetlost svjetiljke ili svjetlost sunca, jer će im Gospod Bog dati svjetlost. I oni vladati u vijeka vjekova. ” – Otkrivenje 22: 4-5

Božja prisutnost čini nebo onim što jest. Neće biti veće radosti nego iskusiti Božju prisutnost u tijelu koje je nesmetano i ni na koji način nije okaljano grijehom. Činjenica da vidimo Isusa i provodimo vječnost s njim prava je nebeska nagrada.

“Sad mi se sprema kruna pravednosti, koju će mi taj dan dodijeliti Gospodin, pravedni sudac – i to ne samo meni, već i svima koji su čeznuli za njegovim služenju njemu na ovom svijetu zemaljskom”
2. Timoteju 4: 8

Što god mislili, to je bolje

„Ali kao što je napisano: ‘Oko nije vidjelo, a uho nije čulo, niti je ušlo u srce čovjekovo, ono što je Bog pripremio onima koji ga ljube.'” – 1. Korinćanima 2,9 

Što god vjernici čine na nebu, to će nadilaziti sve što smo ikada mogli zamisliti. Bit će to daleko veće od bilo kojeg iskustva koje smo ikada imali na zemlji. Neće biti samo bolje nego i eksponencijalno bolje. Što god sada morate pretrpjeti, činite to s okom na nebo, jer za one koji su se pouzdali u Isusa kao spasitelja, to će jednog dana biti vaša stvarnost. Razmotrite što je Pavao rekao.

Neki teologi misle da ćemo svi biti mladi i imati 33 godine ko što je Isus imao i živio, to ćemo vdijeti sve kad dođemo gore. Bit mlad vječno.

“Jer smatram da patnje ovog vremena nisu vrijedne uspoređivanja sa slavom koja će se otkriti u nama.” – Rimljanima 8:18

“Kakav će to biti dan kad ću vidjeti moga Isusa. Kad mu pogledam lice onaj koji me spasio svojom milošću. Kad me uhvati za ruku i odvede u obećanu zemlju. Kakav dan slavni taj dan bit će.” – “Kakav će to dan biti”,
Raduj te se vašim stanovima na nebesima što nam je svima koji su primili Isusa Krista i obratili se moći uživati u vječnoj radosti. još nije kasno da ga primiš u svoj život i da jednog dana budemo svi zajedno u nebu sa svima koji su otišli prije nas.

www.rastimo u vjeri.com


izvor: crosswalk.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Іzrаеlѕkі рѕіhоlоg рrоnаšао је Іѕuѕа tіјеkоm nјеgоvе роtrаgе zа duhоvnоm…