Duhovni savjeti

Kad se nalazite teškim životnim situacijama ne zaboravite ove stvari!

Podržite sami sebe!


Ako ste ikada u teškim životnim trenucima požalili da su vas svi napustili, možda ste i bili u pravu, ali niste računali na nekoga na koga ste trebali računati više – na samoga sebe. Ipak vi poznajete sebe bolje nego što vas poznaju drugi ljudi. Možda su zbog nepoznavanja otišli ili zbog nekih drugih vama manje znanih razloga. Ali ostaje jedna nepoznanica, zašto ste sami od sebe digli ruke, zašto ste sebi dopustili predaju iako ste ostali s borcem koji jedini može dobiti i izgubiti sve bitke, a to ste vi sami. Podržite sami sebe!

Pronađite razlog da budete jači!

Kada zapadnete u neku životnu krizu nemojte se pitati zašto se to baš vama dogodilo, ili koliko duboka ona može biti, nemojte se pitati gdje su ljudi koji su vas nekoć podržavali, već samo nađite razloga da budete jači od trenutne boli. Razlog koji nađete promijenit će vašu percepciju, natjerati vas da postavite drugačija pitanja i ne promatrate sebe samo kao žrtvu već kao onoga koji ima mogućnost izbora u životu i mudro koristi taj izbor.

Nikada ne odustajte!

Nije bitan strah koji osjećate, nije bitna sumnja, nije bitno obeshrabrenje ili zapreka na putu do vašeg cilja, bitno je ono što dolazi nakon svega toga, bitno je saznanje da sve to možete nadići. Nisu uspjeli najpametniji, ni najnadareniji, uspjeli su samo oni koji nisu željeli odustati. Do cilja se ne dolazi odjednom, već dolazi korak po korak. Trebamo učiniti samo onaj korak koji je pred nama, koliko god on bio težak, koliko god bio bolan. Nikada ne odustajte!

Bog je s vama kada vam je najteže

Onda kada vam se čini da vam je najteže i da su vas svi napustili sjetite se da vam je u tim trenucima Bog najbliže. Bog vas u trenucima vaše slomljenosti nosi na svojim rukama i govori vam koliko ste mu važni. Bog vas u trenucima vaših najtežih kriza priprema za nešto novo u vašim životima, nešto čije ćete razmjere otkriti samo u situaciji ukoliko i vi budete ostali u njegovoj blizini. Ne udaljavajte se od njega, on se nije udaljio ni od vas!

 


Autor: Mario Žuvela

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Želimo vam ispričati priču djevojčice Federike kojoj je predviđena nemoguća…