Duhovni savjeti

Kad jednom osjetiš što je pravi mir lista tvojih prioriteta se smanjuje!

Kad jednom osjetiš što je pravi mir lista tvojih prioriteta se smanjuje, smanjuje se ono što si nekoć smatrao važnim i neodgodivim a lista tvojih obaveza se prepolavlja na pola.

Prestaješ se tada plašiti da budeš sam jer počinješ shvaćati koliki je luksuz moći uživati u malim i jednostavnim stvarima života koje ispunjavaju tvoje srce bez da nekuda moraš bezglavo trčati ili se nečim beznačajnim okupirati.

Kad jednom osjetiš što je pravi mir prvo će postati malo ljut na sebe što si ono najbolje što godinama nosiš u sebi potiskivao i zapostavljao ali ćeš ubrzo prihvatiti činjenicu da je to tako trebalo biti jer je to bila lekcija na kojoj si rastao i postajao zrelija osoba. Nikada se više nećeš osjećati beskorisno kada ništa ne radiš jer ćeš shvatiti da nikakav posao ili učinak ne daju ti ali niti ti oduzimaju tvoju vrijednost.

Kad se odvojiš od drame svijeta shvatit ćeš da je došlo vrijeme korištenja nekih novih prilika, ne onih prilika u kojima si gledao kako samo steći što više novaca ili nekih drugih materijalnih sredstava, proći što više iscrpljujućih iskustava već vrijeme razmišljanja o sebi i svom životu i prolaženja svih onih osjećaja koji takve trenutke prate. Osjetit ćeš kako se u takvim trenucima tvoje srce pročiščava od svega onoga što je buka života u njega stavila.

Kad jednom osjetiš što je pravi mir otkrit ćeš svoje pravo mjesto u svijetu i shvatiti da već imaš sve što ti je potrebno za miran i dostojanstven život samo što to ponekad ne znaš dovoljno cijeniti. Otkrit ćeš da se trenuci samoće ponekad mogu bolje nazvati trenucima slobode a to je ono što si oduvijek htio i priželjkivao. Kad dođe vrijeme za te nove standarde raskinut ćeš ugovore sa svim svojim starim u uvjerenjima i navikama koji su te vodili u začarani krug i početi živjeti kao novi čovjek.

Mario Žuvela


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svi smo mi u svojoj dubini jednako slabi. Teško nam…