Crkva u svijetu

Kad je dječak bio posvetio srcu Isusovom otišao od vjere i pao u grijeh, nakon samrti vratio se ponovo na kršćanski put

Postao istaknuti član masonske lože pa se na samrti odigrala se nevjerojatna scena jer Isus ne krši obećanje


U gradu Guadalajaru u Meksiku neki član masonske lože je bio na umoru. Katolik samim pristupom u masonsku organizaciju je ekskomuniciran iz Katoličke Crkve, pa ipak on bi se mogao pokajati za svoje grijehe i odbaciti zabludu. Zbog toga su dvojica drugih masona članova lože brižno bdjeli da se umirućem ne bi približio neki svećenik. Susjedi znajući da je bolesnik na umoru obavijeste don. Gamesa, salezijanca koji bijaše svet i hrabar svećenik te se nije zaustavljao ni pred bilo kakvim poteškoćama. Don. Games koji je poznavao situaciju u kući odluči pohoditi umirućega.

Obukao je se u civilno odijelo, od poznanika posudio pištolj, a potajno je u džepu nosio Presveti Oltarski Sakrament i štolu. Tako obučen pokuca na vrata kuće umirućega. Dvojica masona dođoše otvoriti a on im reče: “Šalje me šef, želi da se malo odmorite i odete nešto popiti, ja ću vas zamijeniti”. Njih dvojica pristadoše opominjući ga riječima: “Pazi da ne dođe neki svećenik i sve upropasti”. “Ne brinite nadoda don Games pokazujući im pištolj- ako se tko približi dobro ću ga dočekati”. Čim su dvojica otišla svećenik priđe umirućem i reče: “Ja sam don Games, svećenik, došao sam ti dati mogućnost da se ispovjediš i pričestiš. Želiš li to?”

“O da, oče!” odgovori on. “Ma šta si učinio- nastavi don. Games- čime si zaslužio ovu tako veliku milost”? Umirući nastavi:”O blagoslovljen Gospodin Isus Krist i njegova sveta Majka Marija. Bili su vjerni svome obećanju. Kad sam bio mladić obavio sam pobožnost 9 prvih petaka Presvetom Srcu Isusovu i 5 prvih subota Bezgrešnom Srcu Marijinu i oni nisu na mene zaboravili u času moje smrti”. Don Games ispovijedi i pričesti umirućega, zatim ga nagovori da mu on napiše dvije izjave da se odriče masonerije i da želi umrijeti kao član Katoličke Crkve na što ovaj spremno pristade i potpisa izjave. Svećenik pozdravi bolesnika, blagoslovi ga, jednu izjavu ostavi na stolu u kuhinji a drugu ponese sa sobom.

Kad su se dvojica masona vratila i vidjela umirućega kako zaziva i slavi Boga te kad su pročitali izjavu shvatili su da su bili izigrani te su bijesni napustili kuću, a don Games se tada vratio obučen u svećeničke haljine i sve do smrti je asistirao umirućega.

Nime, Isus je u ukazanju Margareti Alacoque rekao da oni koji budu primali zadovoljštinsku sv. pričest na prve petke kroz devet mjeseci, neće umrijeti u nemilosti ni bez sv. sakramenata, i da će im njegovo božansko Srce biti sigurno utočište na času smrti. Tu devetnicu prvih petaka dosta je obaviti jednom u životu. No tko ju je jednom obavio, taj više neće moći lako zaboraviti na blagoslovne učinke te pobožnost, pa će osjećati pravu potrebu da to nastavi i dalje. Time će si najsigurnije izmoliti od Boga veliku milost ustrajnosti u dobru do smrti i samu sretnu smrt. Zato se ta devetnica ponekad zove i “devetnica spasa”.

Iz njih proizlazi da Isus obećava onima koji budu štovali njegovo Presveto Srce ove duhovne i vremenite blagodati:

1. Dat ću im sve milosti koje su im potrebne u njihovu staležu.
2. Unijet ću mir u njihove obitelji.
3. Tješit ću ih u svim njihovim patnjama.
4. Bit ću im sigurno utočište za života, a osobito na času smrti.
5. Izlit ću obilje blagoslova na sve njihove pothvate.
6. Grješnici će naći u mome Srcu izvor i beskrajno more milosrđa.
7. Mlake će duše postati revne.
8. Revne će se duše uzdići do velike savršenosti.
9. Blagoslovit ću i kuće gdje bude izložena i čašćena slika moga Presvetog Srca.
10. Svećenicima ću dati dar da taknu i najtvrdokornija srca.
11. Imena onih koji budu širili ovu pobožnost bit će upisana u mome Srcu i neće se nikada izbrisati.
12. Svima koji se budu pričestili na prvi petak tijekom devet mjeseci uzastopce obećavam milost pokore na samrti: oni neće umrijeti u mojoj nemilosti ni bez sakramenata. Moje će im Srce biti sigurno utočište u posljednjemu času.

Još uvijek se stigneš vratiti na pravi put koji Gospodin zove nikad nije kasno na tebi je da se pokaješ i priznaš svoj grijeh i spasi će se. Ako si pao i otišao sa puta još stigneš se vratiti.

Gospodin još uvijek  zove da dođeš k njemu.

Prvi je petak, slava Gospodinu vjernom!

www.rastimo u vjeri.com


Izvor

(Visited 432 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Šokantna snimka prikazana je na televiziji a zahvaljujući njoj vidjeli…