Duhovnost

Josip Lončar: “Bože, želim živjeti” Iskrena molitva

Dogodi se da se razbolimo i nikako da prođe ta bolest koja je započela, ipak se malo zabrinemo kad čujemo da bolest koju imamo je teška i da je pitanje kako će proći ta bolest.


Naš nebeski otac na nebu zna za tvoju bolest i ako ga zamoliš iskrenim srcem biti ćeš izliječen. Gospodin se brine i tu je uvijek da pomogne.

Što moliti kad ti liječnici kažu da su ti šanse da preživiš nikakve ili vrlo male?

BUDIMO KAO DJECA Nedavno sam molio za bolesnicu kojoj liječnici ne daju apsolutno nikakve šanse da će ozdraviti. Usred molitve, Duh Sveti mi je jasno pokazao kako je dva puta u svojem dosadašnjem životu, jednom u djetinjstvu kad je iznenada izgubila majku i jednom kasnije kad joj je dijete teško oboljelo, svim srcem poželjela umrijeti.

Smrt i život u vlasti su našeg jezika, a pogotovo kad to što izgovaramo izlazi iz dubine srca kao najiskrenija želja (Izr 18,21). U takvim situacijama trebamo napraviti suprotno od onoga čime smo izazvali bolest i, u konačnici, vlastitu smrt; trebamo svim srcem poželjeti živjeti i trebamo to isto izgovarati.

Predložio sam joj da više puta dnevno uđe u svoje srce, da si posvijesti kako želi živjeti, kako želi biti i majka i supruga, kako se želi radovati životu, i da onda naglas zavapi nešto poput…

Predložio sam joj da više puta dnevno uđe u svoje srce, da si posvijesti kako želi živjeti, kako želi biti i majka i supruga, kako se želi radovati životu, i da onda naglas zavapi nešto poput: „Oče nebeski, Isuse, Duše Sveti, Marijo, želim živjeti, želim se radovati životu, želim da me ti potpuno ozdraviš!“ Sam Isus nam je rekao da nećemo ući u kraljevstvo Božje ako ne postanemo kao mala djeca. Kraljevstvo Božje je među nama i u njega ulazimo kao djeca – potpuno iskreni. MOLITVA NEKA BUDE VAPAJ Kad dobro razmislimo, moramo se zapitati ima li snažnijeg vapaja od: „Želim živjeti, ne želim još umrijeti!“?

Ako pak imamo sumnje o tome da nas Bog želi čim prije kod sebe na nebu, podsjetimo ga da ćemo biti s njime čitavu vječnost i da nema nikakve potrebe za žurbom.

Šalim se, no siguran sam da i Bog voli takve šale. Zato ako ne možeš imati dijete, znaš što i kako treba moliti; ako ne možeš pronaći muža, znaš kako treba vapiti; ako želiš u nečemu uspjeti… Ako se nalaziš u nekoj situaciji da si „otpisan“, probaj od danas svim srcem vapiti da želiš živjeti. Vidjet ćeš da tu molitvu ne možeš drukčije izgovoriti nego s potpunom iskrenošću.

Što ju budeš više izgovarao, to će tvoja ljubav i tvoje pouzdanje prema Bogu rasti, a gdje su ljubav i pouzdanje tu se rađa vjera srca. Zapravo, vjeru srca već od krštenja nosimo u dubini svojih srca i ponekad stvarno moramo čitavim bićem zavapiti kako bismo ju u dubini srca pronašli.

Znamo da nam je Isus obećao dati apsolutno sve što ga budemo s vjerom zatražili, uključujući i sadašnji i vječni život (v. Mt 21,22; Mk 11,24). Zato ako ne možeš imati dijete, znaš što i kako treba moliti; ako ne možeš pronaći muža, znaš kako treba vapiti; ako želiš u nečemu uspjeti…

Svaki takav vapaj završimo otprilike ovako: „Oče, ti znaš što ja svim srcem želim jer ti si ljubav, mir i radost; znaš jer sam ja tvoje ljubljeno dijete. Ti ćeš sigurno učiniti ono što će me najviše usrećiti. Ti najbolje znaš.

Amen.“


Autor: Josip Lončar

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Jednoga hladnoga zimskog jutra za mog boravka u Zagrebu dok…