Poruke mira

Jeste li Vi jedni od onih koji će u crkvu ući 5 puta u svom životu?

Jeste li Vi jedni od onih koji će u crkvu ući 5 puta u svom životu?

Da dobro ste pročitali, 5 puta.

1. Kad vas nose na krštenje.

2. Kad idete na sv. pričest.

3. Kad vas guraju kum i kuma ispred sebe na sv. Krizmu.
4. Kad vas za ruku vodi muž ili buduća supruga.

5. Kad vas na kolicima uvode u crkvu u sanduku.I to svaki put kad vas netko gura ili nosi, a ako morate ići na neko vjenčanje, ne daj Bože ući u crkvu kad se može vani sjedit i ćakulat. Najčešće od takvih čujemo: Ne ide mi se jer mi se ne sviđa svećenik. Kad vidim tko je sad u crkvi, a prije je bio ovakav ili onakav ne mili mi se uć u crkvu. Što će meni svećenik pametovat s oltara i govorit o grijehu i oprostu? Što on ima meni govorit o obitelji kad on nema obitelj i ne zna kako je to? 

Mi kažemo da svećenici ne pametuju nego govore i šire riječ Božiju. Pozivaju ljude na oprost i upozoravaju na grijeh jer su svjesni da nikad ne znamo ni dana ni časa. Imaju svećenici veću obitelj nego mi, jer smo mi njihova obitelj, jer su na raspolaganju svim nama od 0 – 24 h. Zanimljivo sve ovo o crkvi i svećenicima će reći oni koju će u crkvu ući 5 puta u životu. Dođimo u Crkvu da slušamo i učimo. U Bibliji piše: Kad odlaziš u Božji dom, pazi na korake svoje. Priđi da mogneš čuti – žrtva je valjanija nego prinos luđaka, jer oni i ne znaju da čine zlo.

 

Autor: FB/ Karmelićani Split

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Rođenje crvene junice nakon 2 tisuće godina može promijeniti svijet…