Povijest

Jeruzalem iskoristio vrijeme dok vlada pandemije za obnovu Davidove kule

Zbog koronavirusa i nedostatka turista Jeruzalem je započeo obnovu i dodatno istraživanje jedne od svojih najvećih atrakcija nadajući se kako će doći i do nekih novih otkrića

Izvor: HKM


Pandemija koronavirusa ne prestaje utjecati na turizam, pa iznimka nije ni Jeruzalem. Inače ga posjećuje doista velik broj turista, a među lokacijama koje plijene najviše pažnje je i Davidova kula. Grad je iskoristio situaciju i za vrijeme pandemije vrši njezinu obnovu. Taj povijesni spomenik izgrađen je prije više od 2.500 godina, a sada kad su počeli radovi stručnjaci se nadaju kako će dodatno istražiti taj lokalitet, prenosi Nedjelja.

Radovi su počeli u srpnju kada su zatvorili galeriju Davidove kule i počeli s iskapanjima. Ovim pothvatom namjeravaju urediti novo središte i ulaz za posjetitelje, kao i povećati dostupnost samog mjesta. U muzeju planiraju postaviti novi galerijski prostor i neiskorištene površine pretvoriti u obrazovni odjel.

Obnovom je arheolozima omogućen pristup područjima koja ranije nisu istražena, posebice onima koja datiraju iz srednjeg vijeka. Ekipa je već iskopala podzemnu komoru smještenu ispod zapadne kule koju je muzej koristio za pohranu te je otkriveno da je podzemna komora srednjovjekovna septička jama s tunelom koji je vodio ispod gradskih zidina.

Amit Reem, jeruzalemski arheolog iz Izraelske uprave za starine, rekao je za The Times of Israel kako se nada da će pronaći nešto u tlu ispod kule, nešto što bi mogli proučiti i otkriti više o tome kako su se npr. ljudi toga prostora hranili ili o bolestima toga vremena. „Šteta je reći, ali koronavirus je omogućio da muzej Davidova kula zatvori vrata jer nema turista ni posjetitelja i posveti ovo razdoblje obnovi i arheološkom projektu“, rekao je arheolog.


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Isus uspoređuje ulazak u nebu sa židovskim vjenčanjem. Njihovi običaji…