Duhovnost

Jednostavna poruka Božića

Na Božić svi putevi vode u čovjekovo srce. Zato je Božić najtopliji i najosjećajniji blagdan jer se sva zbivanja oko njega događaju na prostoru ljudskog srca.

Božić znači da ovaj svijet postaje drugačiji po tvojoj ljubavi, da se više ne pitaš tko prvi treba pristupiti drugome, pružiti ruku pomoćnicu ili započeti voljeti jer je Bog već svoj dio napravio. Prišao ti je, pokazao ti je da te voli, a sada je na tebi da ti to isto učiniš drugome.

Bog ti na Božić poručuje da zaviriš u srce siromašna čovjeka, svoga bližnjega i otkriješ bogatstvo njegove ljudskosti, da se makneš od onih koji se prikazuju veliki i moćni misleći da nešto od njih možeš dobiti. Ne možeš od takvih dobiti ništa, takvim je ljudima samo do sebe, možeš dobiti samo od onih koji su otvorena i iskrena srca, onih koji nemaju računicu kada pomažu, onih kojima je na usnama ono što doista misle.

Bog ti na Božić poručuje da ne gledaš više u razočarenja ljudi koji su te povrijedili već se okreneš onima koji tvoj život čine boljim i drugačijim. Poručuje ti, da ukoliko ti je u životu teško i želiš odustati i povući se od svega, da to ne činiš, već da se odmoriš uz malo dijete Isusa koji ti jedini može dati odmor i ohrabrenje, a onda nastaviš svoj životni put. Bog ti na Božić poručuje da ima nade i onda kada se čini da je sva nada izgubljena jer se u svakoj mračnoj noći nalazi jedna zvijezda koja ti može pokazati put.

Božić ti najbolje pokazuje da se svi mi rađamo ne donoseći ništa na ovaj svijet, ali da svojim životom možemo ostaviti veliki trag, napraviti veliku promjenu ako doista shvatimo da smo Božja djeca i da je naša jedina sreća u činjenici koliko nas Bog voli i koliku ljubav mi trebamo pokazati drugima. Bog ti na Božić poručuje da se svakoga dana moraš iznova roditi i da samo s njegovim Svetim Duhom možeš i ti biti onaj koji će nositi Boga kroz ovaj svijet.

Mario Žuvela


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Anđeo je došao k Mariji i upravio joj pozdrav: Zdravo,…