Je li normalno da Isusovi vjernici podnose nevolje, kušnje i žalost?

Naravno da Bog ima silu da nas sačuva od svih nevolja,
ali On dopušta da prolazimo kroz određene stvari. Evo zašto!

„A hoću da znate, braćo, da je to što se meni dogodilo još većma pospješilo napredak evanđelja” (Fil 1,12). Pavao govori kršćanima u Filipima da se ne brinu za sve ono što podnosi.

Zanimljivo, Pavao je pisao ovu poslanicu dok je bio okovan u rimskom zatvoru. U toj točki bio je iskusan borac evanđelja, podnijevši svaku zamislivu poteškoću. Ako ste proučavali Pavlov život, znate s kakvim se stvarima suočio: brodolomima, batinama, izrugivanjima, glađu i žeđi, ocrnjivanjem. A nažalost njegove najgore nevolje došle su iz ruku onih koji su sami sebe nazivali novorođenim vjernicima.

Neki Pavlovi protivnici bili su zavidni crkveni vođe koji su čitave svoje zajednice okrenuli protiv njega. Ismijavali su njegov stil života, izrugivali njegovo propovijedanje, pogrešno predstavljali njegovu poruku i ispitivali njegov autoritet. Kamo god je išao, kao da je nailazio na nevolju i žalost.

Ali slušajte njegovo svjedočanstvo! „Ali ne marim ni za što” (Dj 20,24). A na drugom mjestu je rekao: „… da se nitko ne pokoleba u ovim nevoljama. Sami, naime, znate da su one naša sudbina … Govorili smo vam da će nam trebati podnositi nevolje” (1 Sol 3,3-4).

Pavao nije prigovarao, nego je uvjeravao ove vjernike: „Zašto ste tako iznenađeni? Govorio sam vam sve vrijeme da ako budete hodali s Isusom, suočavat ćete se s nevoljama.” To se direktno suprotstavlja filozofiji u današnjoj američkoj crkvi, koja kaže: „Ako je tvoja vjera ispravna, napredovat ćeš i nećeš trpjeti”. Ali to nije ono što Biblija uči.

Naravno da Bog ima silu da nas sačuva od svih nevolja, ali On dopušta da prolazimo kroz određene stvari. Svaka kušnja koju Bog dopušta je Njegovo ulaganje u nas, vježba iza koje stoji božanski naum. Poslušajmo što psalmist kaže: „Iskušavao si nas teško, Bože, iskušavao ognjem kao srebro” (Ps 66,10).

 


Autor: David Wilkerson (1931-2011)

1,411 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: