„JA odgajam vašu djecu preko TELEVIZIJE, VIDEO IGRICA i INETRNETA!“ – Sotona

Kad dijete krene plakati, treba ga smiriti, najbrže i najlakše je preko crtića. Upali se televizija, mobitel, tablet ili laptop….i, dijete se bavi svojim crtićem, mirno je, a roditelji ili skrbnici, se mogu baviti svojim poslom, dok djecu zabavlja, ni manje ni više, nego „otac laži“, sam Đavao.


   Netko će ove riječi smatrati „pretjeranim, pre-ambicioznim, pre-dramatičnim, pre-smiješnim“. Međutim, da li je to baš tako? Prije nego što navedem izjave, samog Sotone, za vrijeme egzorcizama, želio bih da razmotrimo ove „bezazlene“ medije i njihove sadržaje.

   Krenimo sa jednostavnim, koliko puta na filmovima i serijama čujemo riječ „k vragu“?! Sve je to „bezazleno“, tko na to gleda?! Da, gleda i vreba. Mons. Milivoj Bolobanić, fra Ivo Pavić. Vlč. Zlatko Sudac često opominju na te riječi, jer oni navode jednoglasno: „Đavao sluša i vreba priliku kad će i kako ući u vaše živote!“ Takve izjave preuzimamo nesvjesno i, time dodajemo opasnu „poštapalicu“ u naš svakidašnji vokabular.

   Koliko nasilja i seksualnog sadržaja ulazi u nas kroz medije?! Naučili smo rješavati probleme nasiljem jer smo zaboravili razgovarati. Tako su nas dresirali „super junaci“ i, time nam dali do znanja da je razgovor za „mekušce i slabiće“. O seksu da i ne govorimo. Zaslijepljeni smo seksualnim sadržajima koji reklamiraju SVE. Sve svijetli od seksa, sve blista od požude i sve nas to…privlači i doziva da „okusimo zabranjeno voće“. Zvuči li vam poznato? Možda ste čuli za sličnu priču iz Svetog Pisma?!

A sad, uz nasilje i seks, ubacite nasilne video igrice, nezdravu prehranu i lijenost. „Đavao može ići na godišnji odmor“ – rekao mi je jednom don Filip. Video igrice uistinu, bez pogovorno, bez kompromisno, razaraju djecu i mlade, sve češće i odrasle. Međutim, ako vi, dijete, prepustite video igricama, to dijete će odgajati virtualni svijet. Taj svijet nije stvaran, taj svijet je stvoren da čovjeka uvuče u svoje banalne i nebitne svjetove i zarobi ga. Dijete možda i sjedi u svojoj kući, među svojom obitelji, ali, to dijete nije prisutno u svom domu. Misli tog djeteta su u video igrici, s njim manipulira video igrica i doslovno mu ne da živjeti stvarni život.

   Danas, svjedoci smo brojnih rastava brakova. Roditelji su razdvojeni. Djeca su prepuštena sama sebi, odnosno, prepuštena su medijskom odgoju. Prikazat ćemo u videima, u članku, kako i na koji način reagiraju djeca koja su teško, teško ovisna o virtualnom svijetu. Vidjet će te strašnu agresiju i nasilje koje ispoljavaju ta djeca. Dok Sotona i demoni stoje sa strane i smješkaju se.

   Sotona je za vrijeme obreda egzorcizama, kroz teško opsjednute ljude, zlokobno se smijao i hvalio „kako on stoji iza medija, iza svih ekrana i u, najudarnijim terminima prikazuje ono što on želi i ono što će nanijeti brojne štete obitelji.“ Pali anđeo se otvoreno hvali; „JA odgajam vašu djecu preko televizije, video igrica i interneta!“ Navodi da je upravo „on taj koji je izmislio televiziju i, da mu je to jedno od najdražih sredstava za uništenje čovjeka!“

   Potičem vas, draga braćo i sestre u Kristu, provodite svoje vrijeme u čitanju knjiga, razmatrajući Sveto Pismo, čitajući knjige o svecima. Dragi roditelji i skrbnici, provodite vrijeme sa svojom djecom u igri, učeći kroz igru, odgajajući svoju djecu i pripremajući svoju vlastitu djecu za život. Toliko stvari možete raditi, toliko je mogućnosti. Nikad vam ne može biti dosadno. Igra vani, čitanje, učenje, šetnja, crtanje, vježbanje, razgovor, pomaganje i rad. Toliko toga…ne dozvolite sotoni i demonima da vas zavedu u virtualni svijet. Ne dozvolite im.

   Milosrdni Isuse, od srca ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i Papu Franju.

Draga braćo i sestre u Kristu potičem vas na molitvu za nova zvanja.

 

 

 

ISUSE, UZDAMO SE U TEBE!

Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Sveti Josipe, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Mihovile, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Petre, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Bosco, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ljudevite Montfortski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Dominiče, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Toma Akvinski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ignacije Loyola, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Ksaverski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane Pavle II., u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Franjo Asiški, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Benedikte, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Ivane od Križa, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveti Antune Padovanski, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Sveta Faustino Kowalska, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

Slugo Božji Petre Barbariću, u ime Božje Ljubavi, moli za nas!

 

Tekst pripremio: Brat Ivan

 14,698 total views,  6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.