Izmolite ovu snažnu molitvu: Oslobodit će vas od iscrpljenosti!

Ponekad se osjećamo toliko iscrpljeni, da nam i najmanja obaveza predstavlja golemi teret. Preplavljuju nas nemir i osjećamo se kao da smo rastrgani na sve strane.

Terete koje smo u duhu mogli dijeliti s Isusom Kristom, opterećuju nas i tjeraju da se osjećamo umorno. Zašto se tako osjećamo? Kada nam Gospodin na duh položi neki teret (ondje, gdje ga možemo nositi) naše emocije i naš um uključeni su u taj napor, u mjeri u kojoj ne bi trebali biti. Duhovno nošenje tereta tada poprima vidove tjelesnosti i postaje zamorno. Prekomjerno razmišljamo i osjećamo sve ono, što bismo trebali nositi duhom.

Molitva za odvajanje duha i duše vrlo je jednostavna. Predlažemo da je sada izmolite, ako to još nikada niste učinili. Čak i ako je zasad još ne shvaćate u potpunosti, neće vam naškoditi, naprotiv, vašu će premorenu dušu opustiti i donijeti joj slobodu.

MOLITVA ZA ODVAJANJE DUHA I DUŠE

“Gospodine Isuse, neka Tvoj mač istine prodre u mene dijeleći funkcije moje duše i duha. Umiri mi um i utišaj emocije. Progovori mirom mome duhu. Dovedi sve u meni u red. Okončaj u meni tu borbu između uma i osjećajâ. Odijeli funkcije moje duše i duha, kako bi mome umu mogao dati problem o kojemu treba razmisliti i pobuditi mi osjećaje, a da mi duh pritom bude u miru; ili položiti teret na moj duh, a da mi srce i um pritom ostanu nepomućeni. Ne moram više biti rastrgan(a) na sve strane. Hvala Ti, Isuse.”

Ponovite molitvu više puta, kada god se osjećate umorno i iscrpljeno. Bog ju je čuo i prvi put, no ponavljanje je važno da bi ju naše unutarnje biće u potpunosti usvojilo, a mi se ispunili mirom Isusa Krista.

Izvor: Book.hr


 

 3,884 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.