Domagoj i Krešo Jakumetović

Izložba i svjedočanstvo Krešimira Jakumetovića iz Vukovara

Osijek –  Nadbiskupijskom vikarijatu u ponedjeljak 16.11. 2020 g.  otvorena je likovna izložba Krešimira Jakumetovića pod naslovom “Zajedno u ratu!/Zajedno u miru!”.


O slikama ovog likovnog amatera govorila je prof. Nevenka Špoljarić. Stihove braće Krešimira i Domagoja Jakumetovića čitali su profesorice Inge Bilić i Nevenka Špoljarić uz gitarsku pratnju Željka Bilića.


Foto/Saša Orgonaš

Ova izložba predstavlja sjećanje na žrtvu Vukovara, ali ne samo na žrtvu nego i Vukovar kao simbola pobjede i junaštva. Grad na Dunavu danas je simbol svim Hrvatima i cijeloj Hrvatskoj, svim onima koji Vukovar nose u svome srcu i suosjećaju s ovim gradom i njegovim stanovnicima te znaju cijeniti vukovarsku žrtvu i patnju. Kako bi ova moja prva izložba ugledala svjetlo dana pomogli su mnogi, a u prvom redu Gradska i sveučilišna knjižnica, Grad Osijek i Gradskih galerija, rekao je Jakumetović.

Braća blizanci Krešimir i Domagoj zajedno sa svojom majkom bili su prisiljeni izbjeći iz Vukovara, tada su imali samo 11 godina, kroz tzv. kukuruzni put, nakon čega su iskusili progonstvo u Sloveniji i Hrvatskoj. Jakumetović radi u tehnici suhog pastela, a njegovi omiljeni motivi su domoljubni i vjerski.

Pogledajte galeriju slika događanja:


Novinar: D.C./ Autor: Rastimo u vjeri. com

(Visited 71 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kad kršćanin izgubi glad za Riječju i za pobjedonosnim životom,…