Iz ’72 sata bez kompromisa’ poručuju: Mladi su prihvatili izazov za bolju Hrvatsku

Drugog dana trodnevne volonterske avanture ’72 sata bez kompromisa’ gostujući u programu HKR-a, koji je pokrovitelj ovog međunarodnog volonterskog projekta, Đurđica Blažević, nacionalna koordinatorica, je naglasila: Dio smo Crkve jer hoćemo pokazati mladima i svijetu da želimo živjeti Kristovo poslanje.”

„I Odbor za mlade Hrvatske biskupske konferencije dao je podršku volonterskom projektu ‘72 sata bez kompromisa’. To nam je već jedan veliki vjetar u leđa. Dio smo Crkve jer hoćemo pokazati mladima i svijetu da želimo živjeti Kristovo poslanje.”

Poruka je to koju je u programu HKR-a izrekla Đurđice Blažević, nacionalna koordinatorice ove velike trodnevne volonterske avanture koja se i danas, drugoga dana, održava u 9 hrvatskih gradova i jednoj općini.

Naglasila je također: „Kratko mogu reći, događaju se čudesa. Možete misliti koja je to snaga kada u devet gardova i jednoj općini, u cijeloj Hrvatskoj, oko 3000 mladih nešto radi; kreče, druže se sa starijima i nemoćnima, cijepaju drva, vode na izlet djecu iz domova, nema kraja zapravo.”

Mi, točnije mladi koji su preuzeli inicijativu prihvatili su izazov za bolju Hrvatsku

Đurđica Blažević, inače članica SKAC-a Palma, jednog od suorganizatora, je i pojasnila: Akcije su sortirane u ekološke, radne i socijalne tako da pokrivaju cijeli spektar potreba naših lokalnih zajednica.

„Mi, točnije mladi koji su preuzeli inicijativu – nekako i kroz ovogodišnji slogan volonterskog projekta – ‘prihvatili su izazov za bolju Hrvatsku’, rekla je. Sugovornica HKR-a bila je i Mateja Potroško iz zagrebačkog dijela organizacije. Ona je iznijela neke zanimljive primjere i iskustva koja doživljavaju. 

Do nedjelje mladi kroz ’72 sata bez kompromisa’ volontiraju u Dubrovniku, Metkoviću, Splitu, Sinju, Zadru, Zagrebu, Sisku, Suhopolju, Slavonskom Brodu i Osijeku.

‘Volonterski maraton’ – kako ga još nazivaju – podržali su hrvatski biskupi i brojni svećenici, redovnici i redovnice, a u nekim gradovima organizatori su povjerenstva za pastoral mladih, Frama ili SKAC. Sudjeluju srednjoškolci, studenti i mladi zaposlenici, a pomažu i volontiraju doslovno sa svim generacijama. Pogledajte fotogaleriju.


Autor: IKA

2,378 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.