Fra Ivo Pavić

Ivo Pavić: Budimo Učenici molitve

Kao što se vrijednost stabla poznaje po plodovima, tako se i vrijednost molitve prepoznaje po učincima. Oni su mnogostruki.


Molitva je izvor nadnaravnih darova Božjih, koji mogu mijenjati ljude i događaje. Molitva može čak nadvladati prirodne zakone. Isus je na vjeru i molitvu odgovarao čudesnim liječenjem različitih bolesnika. Izliječio je, primjerice jerihonskog slijepca fizički i duhovno, (usp. Lk 18, 35-43).

Silna ga vjera silno slavi. Kao što veli pjesnik:

Ti, Kralju, kad dolaziš.
Velike molbe sa sobom ponesi;
Jer nema onog tko previše traži
Za milost i silu što iz njega blaži
John Newton

Na duhovnim obnovama koje vodim mnogi su ozdravili po molitvi. Molitva je duhovni lijek za duhovne bolesti kao što su recimo, teški grijesi. Molitvu koju prati iskrena vjera, može biti duhovni lijek za ozdravljenje od mržnje, osvete, duhovne sljepoće, … Molitva može utjecati pozitivno na čovjekovu dušu. Molitva kao duhovni lijek prvotno usmjeruje osobu prema Bogu i njegovoj volji. Po molitvi Bog daje novu snagu u borbi protiv zla i grijeha u svijetu.

fra Ivo Pavić


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Probudi li se nekada u vašim mislima vaša negativna prošlost?…