Međugorje

Ivan vidjelac iz Međugorja : “ Crkve često odvlači ljude od prave evanđeoske riječ i poruke”

Ivan iz Međugorja upozorenje crkvu kako se u zadnje vrijeme događa da se ne prenosi prave duhovne poruke te poziva sve crkve na probuđene vjere i ohrabrenje.


Dana 21. svibnja održan je Libanonski međunarodni kongres na arapskom jeziku o plodovima Međugorja u povodu 40. obljetnice ukazanja Gospe u Međugorju, pod pokroviteljstvom nadbiskupa Alda Cavallija, apostolskog vizitatora s posebnim značajem za župu.

Međugorja i kardinal Bechare Boutros al-Rahi, patrijarh Antiohije i Istoka.
U organizaciji Informativnog centra MIR Međugorje

Svjedočanstvo vidioca Ivana Dragičevića:

“Ovo vrijeme u kojem sada živimo i kroz ovo razdoblje od 40 godina Gospa jasno poziva svećenike, posebno na jednostavnost propovijedanja Evanđelja, da ga vjernici slijede, da ga bolje razumiju, da mogu živjeti bolje.

Mnogim svećenicima koji su visoko obrazovani ili su postali teolozi ponekad je ta riječ koja dolazi iz “oblaka” ljudima teška za razumijevanje. Zbog toga Gospa želi na poseban način skrenuti pozornost svećenika na ovu vrlo važnu jednostavnost poruke….

da je crkva općenito od početka prihvatila poziv Majke, sigurno bi mnogo toga išlo drugačije, a mnogo toga bi bilo bolje, rekao bih da bi sjeme stvarno otišlo u plodnu zemlju i dalo bi više dobrih plodova .

Međutim, moramo ga prihvatiti onakvog kakav jest, a ipak nas Majka ne umara pozivati, donijela je toliko dobrih plodova i mi to također moramo prihvatiti takvo kakvo jest; Majka koja nas sve želi dovesti Isusu i to je njezin cilj! Susret s Njim u sadašnjosti, uspostavljanje novog odnosa, novog prijateljstva…

svećenici svakako moraju dati više od sebe. Ovime ne želim kritizirati svećenike, nego govorim kao čisti vjernik. Liberalizam unutar Crkve često odvlači ljude od te prave evanđeoske poruke . Tu svećenici zaista moraju dati puno više, dati puno više od sebe….

pastir mora čuvati svoje stado, voditi svoje stado. Evanđelje kaže da ako uvijek ima ovaca, i ako se koja izgubi, ide u potragu za izgubljenom, ostavi tih 99. Ovo je poruka: svećenici moraju biti istinski pastiri koji će čuvati svoje stado. Kad svećenici dolaze na ukazanje, Gospa ne kaže “djeco moja draga”,

ali ona kaže “dragi moji i voljeni” . Ovdje se vidi koliko je Gospa blizu svećenicima, koliko im želi reći, ohrabriti ih i dati im novu snagu, da mogu ustrajati na tom putu…“


Autor članka ( mysticpost.com ) rastimo u vjeri.com


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svaka molitva je jedan od važnosti to je komuniciranje sa…