Izdvojeni članak

Pao je Hitler, pao je Staljin, pasti će crvena buržoazija, Orwell i NWO!

Ako vjerujemo u Boga Isusa Krista koji se utjelovio u našoj ljudskoj povijesti, moramo shvatiti da je Bog u temelju svega i da on nije indiferentan ni prema čemu što je ljudsko, pa ni prema onomu što će biti s nama Hrvatima.

Nakon Domovinskoga rata mislili smo da će biti dovoljno deset godina da se očistimo od komunizma, od njegove nasilne ideologije, od ateizma. No čini mi se da će nam, kao Izraelcima u pustinji, biti potrebno četrdeset godina, zapravo dok jedan naraštaj ne izumre. Rekao bih stoga da je ovo novi Domovinski rat, duhovni boj u kojem se treba vratiti Stvoritelju i shvatiti da je naša budućnost ispred nas, a ne iza nas, da trebamo izgrađivati domovinu koju nam je Bog dao.

Povijest ima svoje trendove, uspone i padove. Da bismo se u tome očuvali, bitno je da bilo kao osobe bilo kao zajednica imamo čvrsta uporišta. Vjera je jedno od njih, i to temeljno. Milosrdni Bog u svijet šalje svojega Sina koji do kraja dijeli ljudsku sudbinu, kako bi nam poručio: »Ja sam s vama u tom prognaništvu, u toj dolini suza, niste sami, bit će dobro.«
To je uistinu temeljna poruka evanđelja koje govori o utjelovljenom »Bogu s nama«. Jer ako o Bogu govorimo prije svega kroz prizmu kazne, pakla, onda nema nade: ako smo nepovratno osuđeni, tada se ništa ne može pa onda i ne treba mijenjati. Ipak, govor o Božjem milosrđu ne smije biti jeftin, plitak, u smislu: što god činili, svi ćemo se ionako spasiti.
Tek kad zlo nazovemo njegovim pravim imenom i kad kažemo da nam je žao zbog silnih patnja koje su prouzročene tim zlom, možemo doći pred Boga i nadati se milosrđu. Jedini on, naime, može ponovno uspostaviti pravdu, otrti suzu sa svačijega oka te svima, i žrtvi i krvniku, podariti pravo na novi početak.
Zato papa Franjo naglašava upravo da treba ići na rub Crkve i društva, gdje ljudi ne znaju tko je Isus.
Ima nade jer Bog i dalje želi da bude dobro. I biti će dobro!
Milom ili obrambenom silom.


Za portal Rastimo u vjeri. Autor: Ivan Remeta (Johnny*)

(Visited 173 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kultura novog tisućljeća samo mit, jer je čovjek dehumaniziran. Ona…