Vijesti

Isusovo proroštvo o svršetku svijeta se polako ispunjava (Mt 24,9-14)


Dok je Isus bio na zemlji govorio nam je svima kroz svoju riječ u evanđeljima o svršetku svijeta koje se mora ispuniti i što će se sve događati vjernicima u posljednjim vremenima. Kristove rijeci se ispunjavaju sve više.

Čini se kako nemamo još puno vremena

Posljednjih stoljeća Blažena Djevica Marija spušta se u gotovo sve kutke svijeta u kojima poziva čovječanstvo na obraćenje, na post i molitvu, na promjenu srca. Iako smo uistinu generacija koja dobiva mnogo takvih poziva, nadnaravnih milosti kojima je cilj doprijeti do djece Božje i okrenuti ih Ocu, čovječanstvo pod utjecajem neprijatelja ljudskog roda nevjerojatnom brzinom srlja u neposlušnost čineći od svijeta predsoblje pakla. Smrt, bolest, razvrat, neprijateljstvo, moć, postali su svakodnevica milijuna ljudi, a sada i rat. A bili smo upozoreni. Možda najviše u ukazanju priznatom od Katoličke Crkve u La Salletu, gdje Gospa jasno kaže: ‘Jao stanovnicima zemlje…’, pa onda u Fatimi gdje nas Gospa poziva na molitvu za grešnike, na molitvu krunice, na obraćenje srca. Tamo je dala i znak, ludo vrteće sunce koje je pokosilo 70 tisuća svjedoka i… ništa.

Tu je i Međugorje, koje iako nije još službeno priznato neumorno poziva na mir, mir, mir, mir među ljudima, mir u srcu koje možemo dobiti samo po sakramentima, ispovijedi, euharistije, po molitvi za grešnike. Tako jednostavno. U ovom trenutku ima na desetke živućih katoličkih vidioca koji primaju upozorenja neba i svi do jednog čovječanstvu govore: obratite se, pokajte se, molite. Ljudi jednostavno ne slušaju. I dalje psujemo, proklinjemo Boga i svetinje, ubijamo vlastitu djecu,prolijevamo krv nedužnih,  i dalje ne opraštamo, i dalje mrzimo jedni druge, i dalje se sukobimo jedni s drugiima čak i onda kad smo kao prividno, na strani pravednika. No, da na stranu stavimo sva silna proroštva o kojima smo govorili prošlih godina i pogledamo samo jedno; ono Isusa Krista u Evanđelju a koje govori o svršetku svega, vidjet ćemo da nemamo još puno vremena za obući pokorničke haljine i zavapiti za milost.

Ovi znakovi jasno su opisani u Evanđelju, u poslanicama sv. Petra i sv. Pavla, te se u ovim godinama već ostvaruju.

 

Prvi je znak širenje zablude koja vodi gubitku vjere i otpadu.

‘Pazite i ne dajte se zavesti. Jer mnogi će pokušavati da zavedu mnoge. Ustat će mnogi lažni proroci i mnoge će zavesti.’ (Mt 24,4-11).

Ove zablude šire lažni učitelji, čuveni teolozi, koji ne naučavaju više evanđeoske istine, već pogubna krivovjerja, osnovana na pogrešnim ljudskim razmišljanjima. Zbog naučavanja zabluda, gubi se prava vjera i širi se svugdje otpad od vjere. – riječi su Djevice Marije don Stefanu Gobbiju a mi dodajemo: pogledajte što se događa u Njemačkoj trenutno.

Drugi je znak izbijanje ratova i bratoubilačkih borbi koje vode do prevlasti nasilja i mržnje i općem omlitavljenju ljubavi, dok su sve češće prirodne katastrofe kao što su epidemija, glad, poplava i potresi.

‘A čut ćete za ratove i glasove o ratovima. Pazite, ne uznemirujte se. Doista, treba da se to dogodi, ali to još nije svršetak. Narod će ustati na narod i kraljevstvo protiv kraljevstva. Bit će gladi i potresa po raznim mjestima. Ali sve je to samo početak trudova. Razmahat će se bezakonje i ohladnjeti ljubav mnogih. Ali Bog će spasiti one koji ustraju do konca.’ (Mt 24,6-13).

Treći znak je krvavo proganjanje onih koji su ostali vjerni Isusu i njegovu Evanđelju, te ostaju jaki u pravoj vjeri. U međuvremenu se Evanđelje propovijeda po svemu svijetu.

Pomislite, ljubljeni sinovi, na velike progone Crkve i na apostolsku revnost zadnjih Papa, osobito mog Pape Ivana Pavla II, u širenju Evanđelja među sve narode svijeta, rekla je Bogorodica a mi dodajemo na tisuće mrtvih i masakriranih radi imena Isusova u posljednjem desetljeću, kao i sve one pandemijske žrtve kojima je onemogućeno dostojno primanje sakramenta u svijetu, sve one irugivane zbog vjernosti nauci Katoličke Crkve. ‘Tada će vas predavati na muke i ubijati vas. I svi će vas zamrziti zbog imena moga. Mnogi će se tada sablazniti, izdavat će jedni druge i mrziti se među sobom… I propovijedat će se ovo Evanđelje Kraljevstva po svem svijetu na svjedočanstvo svim narodima. Tada će doći svršetak.’ (Mt 24,9-10).

Četvrti je znak strašno svetogrđe izvršeno po onome koji se suprotstavlja Kristu, tj. Antikristu. Ući će u sveti Hram Božji i sjesti će na njegovo prijestolje, te će se njemu klanjati kao Bogu.

‘Protivnik, onaj koji uzdiže sebe protiv svega što se zove Bog ili svetinja, doći će silom Sotone, lažnim znamenjima i čudesima. Upotrijebit će sve zamke da bi učinio zlo.’ (2 Sol 2,4-9). ‘Kada vidite, dakle, da grozota pustoši, po proroštvu Danijelovu, stoluje na svetom mjestu – tko čita neka razumije.’ (Mt 24,15).

Predragi sinovi, da biste shvatili u čemu se sastoji ovo grozno svetogrđe, čitajte što je prorekao prorok Danijel.

‘Idi, Danijele, ove su riječi tajne i zapečaćene do vremena svršetka. Mnogi će se očistiti, ubijeliti i prokušati; a bezbožnici će i dalje biti bezbožni, bezbožnici se neće urazumiti, a umnici će razumijeti.

Od časa kad bude dokinuta svagdašnja žrtva i postavljena grozota pustoši proći će 1290 dana. Blago onomu koji dočeka i dosegne 1335 dana.’ (Dn 12,9-12).

“Sveta Misa je svakodnevna žrtva, čista žrtva koja se svuda prinosi Bogu, od zore do zalaza sunca. Misna žrtva obnavlja Isusovu žrtvu na Kalvariji. Po protestantskom učenju Misa nije žrtva, već samo sveta večera, tj. spomen na ono što je Isus učinio na svojoj posljednjoj večeri. Tako će se ukinuti slavljenje sv. Mise. U ovom ukidanju svakodnevne žrtve sastoji se Antikristovo grozno svetogrđe, koje će trajati otprilike tri i pol godine, tj. 1290 dana”.

Peti se znak sastoji od neobičnih pojava na nebeskom svodu.

‘Sunce će pomrčati i mjesec neće više dati svoje svjetlosti i zvijezde će s neba padati, i sile će se nebeske pokrenuti.’ (Mt 24,29).

‘Čudo sunca koje se zbilo u Fatimi za mog posljednjeg ukazanja, označuje da ste već ušli u vremena ovih događaja, koja vas spremaju na Isusov povratak u slavi’, upozorila je Djevica. ‘I tada će se pojaviti znak Sina čovječjeg na nebu. I tada će proplakati sva plemena zemlje. I ugledat će Sina čovječjega gdje dolazi na oblacima nebeskim s velikom moću i slavom.’ (Mt 20,40).

‘Predragi moji i djeco posvećena mom Bezgrješnom Srcu, htjela sam vas poučiti o ovim znakovima, koje vam je Isus objavio u svom Evanđelju, da bih vas pripremila za kraj vremena, jer se oni ostvaruju u vašim danima’, rekla nam je Majka dodajući:.

‘Ja sam uvijek s vama, da vam kažem da ostvarenje ovih znakova pokazuje sigurno da se bliži kraj vremena, s Isusovim povratkom u slavi’.

‘A od smokve naučite se prispodobi: kad joj grana već omekša i lišće potjera, znate da je blizu ljeto. Tako i vi, kad sve to ugledate, znajte: blizu je vaše oslobođenje.’ (Mt 24,32-33)”

Tijekom tok razdoblja evanđelja kraljevstva će se objavljivati diljem svijeta za svjedočanstva svim narodima. Evanđelje kraljevstva  je radosna vijest da Isus Krist dolazi uspostaviti svoje kraljevstvo na Zemlji, te da će oni koji ga u razdoblju nevolja s vjerom priznaju , uživati blagoslove njegove tisućgodišnje vladavine te uživati sa Gospodinom u predivnom nebeskom domu.


Izvor: Vjera

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Ukrajinski predsjednik zahvaljuje papi Franji na njegovim molitvama za mir…