Vijesti

Isusova molitva Oče naš i tumačenje

Molitva koja je poznata, popularna i jednostavna koju naš je Isus učio moliti. on nam daje snage za život i pokazuje nam kako zahvaliti iskrenim srcem kroz molitvu ojačati u vjeri.

Poslušajte i fra zvjezdana Linića u video zapisu  gdje tumači molitvu oče naš i puno ćete otkriti kroz tumačenje što točno znači svaka riječ molitve u oče našu.

Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje. Dođi kraljevstvo tvoje. Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim, i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zla. Amen.

O molitvi “Oče naš” Oče naš (lat. Pater noster) je molitva u kršćanstvu dana od samog Isusa Krista i zapisana u Bibliji. Evanđeoski izvještaji donose dva različita teksta ove molitve. Evanđelje po Luki (11: 2-4) ima nešto sažetiji tekst koji započinje riječima “Oče, sveti se ime tvoje”, dok Evanđelje po Mateju (6: 9-13) donosi duži tekst, koji se koristi i u liturgiji Crkve, a započinje riječima “Oče naš, koji jesi na nebesima”.

Kod Luke, Isusa njegovi učenici traže da ih nauči moliti, nakon što su i njega vidjeli kako moli. Nakon što ih je poučio ovoj molitvi, Isus nastavlja govoriti o tome kako moraju imati povjerenja u Boga koji uvijek čuje njihove prošnje. Kod Mateja, “Oče naš” dio je Govora na gori i to onog njegovog dijela koji se neposredno tiče milostinje, molitve i posta. Sva ova tri čina čovjek mora vršiti u skrovitosti, a ne iz želje da ga drugi vide i pohvale.

 


Autor: Rastimo u vjeri/ video: YouTube 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Poznat nam je iz Biblije starog zavjeta prelazak preko crvenog…