Molitve

ISUSOVA MILOST CIJELOM SVIJETU: ‘Tko izmoli ovu molitvu za grešnika, dat ću mu da se obrati!’

Moli s vjerom i raskajanim srcem


– Danas mi Isus reče: – Ja želim da upoznaš moju ljubav u kojoj je moje srce rasplamsano prema dušama. To ćeš razumjeti kad budeš razmatrala moju muku. Zazivaj moje milosrđe grešnicima. Čeznem za njihovim otkupljenjem. Kad moliš slomljena srca i u vjeri za jednog grešnika sljedeću molitvu podarit ću mu milost obraćenja. Molitva je: O krvi i vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas ja se uzdam u Tebe! – rekao je Isus svetoj Faustini Kowalskoj, svetici Božjeg milosrđa.

Naime, u mnogim se crkvama, domovima, obiteljima, srcima pojedinaca svakog dana u 15 sati (trenutak Isusove smrti) moli Krunica Božanskog milosrđa koju je sam Isus, naš Bog izrekao svetoj Faustini . Poticao ju je da ljudima govori o Njegovu beskrajnu milosrđu u koje on želi uroniti svaku dušu. Ovoj krunici Isus je dao posebne milosti, a jedna od najutješnijih je ona da svaki, pa i kako sam Isus kaže, najokorjeliji grešnik ako samo jednom srcem zavapi milosrđe po ovoj krunici, milosrđe i dobiva.

Neprestano moli krunicu (Božanskog milosrđa) koju sam te naučio. Ma tko je god bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik – ako samo jednom izmoli tu krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa. Neshvatljive milosti podijelit ću onim dušama, koje poklone povjerenje Mojem milosrđu”.

Krunica Božanskog milosrđa kako je Isus izrekao svetici:

Najprije, Oče naš i Zdravo Marijo i Vjerovanje, dodajući na zrnce Očenaša riječi: Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvog ljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijelog svijeta. Na zrnca Zdravomarije molit ćeš slijedeće: Po gorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelom svijetu. Na koncu ćeš ponoviti triput riječi: Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelom svijetu.“

Neshvatljiva je veličina tog milosrđa. Iskoristimo ju!

Slava i hvala našem Isusu!

 


Autor: Vjera

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Inicijativu "Hod za život" koja će se ove godine održati…