Izdvojeni članak

Isuse, svojim dolaskom obnovi sve!

Dopusti, Isuse, da Ti se ovoga puta obratimo moleći, ne toliko za nas, koliko za druge.

U svijetu zapažamo muku. I sam si, Isuse, trpio od zlih ljudi. Sve si to učinio radi nas ljudi i radi našega spasenja. Hvala Ti na tome! Tim se mukama nikako ne nazire kraj. Štoviše, osjećamo da su zla sve veća i teža. Tlačitelji kao da izmišljaju kako će u činjenju zla biti raznovrsniji. Nevini najčešće u tome izvuku deblji kraj. Vjerujemo da ih primaš među svoje. Ipak, Isuse, daj vjere i snage svima u takvim situacijama: tlačiteljima odvrati misli da ne čine zlo, a onima koji su njihove žrtve pomozi u praštanju i daruj ljubav prema svim progoniteljima.

Isuse, želimo te moliti da ponovno dođeš; da nastane novo Nebo i nova zemlja. Svojim dolaskom obnovi sve. Neka zavlada ljubav, prijateljstvo, sreća, razumijevanje, pomoć. Neka nastane onaj svijet kakvog si ga, Bože, prvotno zamislio i stvorio. Svjesni smo da bi se takav svijet stvorio kad bismo mi, kršćani, bili Tvoji istinski svjedoci u svijetu; kad bismo bili sol zemlje i svjetlost svijeta. Očito to nismo. Zato te Isuse molimo da se ne oslanjaš toliko na nas, već da preuzmeš u svoje svete ruke čitavo čovječanstvo, te živimo svi u skladu s Tvojom voljom. To je naša želja; to je naša molba, a Ti nam daruj ono što je najbolje za nas, jer ti imaš uvid u cjelovitu istinu našega života.

Neka nas uvijek i u svemu prati zagovor Tvoje i naše majke Marije.

 

Autor: Vlč. Marinko Stantić

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Stotinama godina hodočasnici su vjerovali da je mjesto čudesa Kafr…