Duhovnost

Isuse, pomozi nam da budemo svjesni Tvog zahvata u naš život!

Isuse, razum nam govori da ćeš sigurno doći, jer se još nije čulo da si ikoga zapustio ili odbacio. Nije to u Tvojoj naravi. Dakle, naš poziv da dođeš i zahvatiš čitavo naše biće nećeš odbiti.


Nešto te drugo želimo zamoliti: pomozi nam da budemo svjesni Tvoje prisutnosti u nama. Sigurno je bilo puno situacija kada si djelovao preko nas. No, pitanje je koliko smo mi toga bili svjesni. Vjerojatno smo to sve pripisivali vlastitim zaslugama, okolnostima ili pukoj sreći koja se toga časa namjestila. Bilo je, vjerujemo, i trenutaka kada smo zakočili Tvoje djelovanje u nama, jer smo posumnjali da se iz te situacije išta dobro može napraviti. Oprosti za te trenutke!

Zato Isuse, molimo te, djeluj u nama bez sustezanja, ali nam i daj Duha razuma i svijesti da budemo svjesni Tvog zahvata u naš život. Ta nam je svijest potrebna i radi toga da Te ne zakočimo u djelovanju svojom slobodnom voljom, ali i radi istine kojom ćemo priznati tko u nama istinski djeluje. Kad budemo svjesni Tebe u nama, kad dođemo do tog stupnja vjere da ne živimo više mi, nego Ti u nama, bit ćemo svjesniji koliko nas voliš, koliko ne odustaješ od nas. Za to ti hvala!

 

Autor: Vlč. Marinko Stantić

(Visited 5 times, 2 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Bogu je više stalo da nam podari svoje blagoslove nego…