Isuse, dopusti nam da nastavimo stvarati mozaik svoga života tvojom rukom i ljubavlju!

Isuse, svaki novi dan jedan je tvoj blagoslov. Hvala za njega!

Želim danas započeti ispočetka, ostaviti sve one stare navike i obrasce ponašanja zauvijek iza sebe, a postajati iz dana u dan osoba sve sličnija tebi. Ali ti stari obrasci ponašanja su se toliko duboko ukorijenili u mene. Pomozi mi rušiti te barijere, lomiti ta pogrešna uvjerenja koje sam postavio u okovima straha i sumnje, i nauči me Isuse da život započinje tek izvan njihovog dometa.

Svakoga dana mi govoriš: “Vrijediš više nego što misliš, stvorio sam te jer imam plan sa tobom.” Ali ja sam ponekad slijep za tvoj plan, gledam samo ono što želim vidjeti i čujem samo ono što želim čuti. Pomozi mi Isuse, da se oslobodim te zatvorenosti u sebe, i da se otvorim tvome planu, da bez i malo straha i sumnje prihvatim plan koji si meni namijenio, plan koji je višestruko bolji i ljepši od svih mojih planova zajedno.

Isuse, ti znaš da svatko od nas očajnički želi biti voljen od nekoga nama bliskog i dragog, i da često tu ljubav tražimo od nekih pogrešnih osoba, osoba koje misle da imati neku osobu znači voljeti je. Oprosti nam Isuse, što tu ljubav ne vidimo u Tebi, beskrajno nam je dijeliš, a mi gledamo u ljude koji nas pod izlikom ljubavi samo koriste i iskorištavaju. Otvori nam oči za onu pravu sliku ljubavi, tada ćemo u svojim životima otkriti ono najveće blago.

Isuse, često bismo mnoge stvari željeli ostvariti i imati na brzinu, bez nekog velikog rada i truda, ali ti nas učiš da u životu nema drugog i kraćeg puta prema punom ostvarenju i istini osim Tebe. Daj nam sigurnost na našem putu da smo uvijek vođeni tvojim svjetlom i da svakoga dana jedan mali korak jednoga dana bit će veliki pomak. Daj nam snage i dopusti nam da nastavimo stvarati mozaik svoga života tvojom rukom i ljubavlju.

Autor: Mario Žuvela

1,774 total views, 9 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: