Isuse, dopusti nam da nastavimo stvarati mozaik svoga života tvojom rukom i ljubavlju!

Isuse, svaki novi dan jedan je tvoj blagoslov. Hvala za njega!

Želim danas započeti ispočetka, ostaviti sve one stare navike i obrasce ponašanja zauvijek iza sebe, a postajati iz dana u dan osoba sve sličnija tebi. Ali ti stari obrasci ponašanja su se toliko duboko ukorijenili u mene. Pomozi mi rušiti te barijere, lomiti ta pogrešna uvjerenja koje sam postavio u okovima straha i sumnje, i nauči me Isuse da život započinje tek izvan njihovog dometa.

Svakoga dana mi govoriš: “Vrijediš više nego što misliš, stvorio sam te jer imam plan sa tobom.” Ali ja sam ponekad slijep za tvoj plan, gledam samo ono što želim vidjeti i čujem samo ono što želim čuti. Pomozi mi Isuse, da se oslobodim te zatvorenosti u sebe, i da se otvorim tvome planu, da bez i malo straha i sumnje prihvatim plan koji si meni namijenio, plan koji je višestruko bolji i ljepši od svih mojih planova zajedno.

Isuse, ti znaš da svatko od nas očajnički želi biti voljen od nekoga nama bliskog i dragog, i da često tu ljubav tražimo od nekih pogrešnih osoba, osoba koje misle da imati neku osobu znači voljeti je. Oprosti nam Isuse, što tu ljubav ne vidimo u Tebi, beskrajno nam je dijeliš, a mi gledamo u ljude koji nas pod izlikom ljubavi samo koriste i iskorištavaju. Otvori nam oči za onu pravu sliku ljubavi, tada ćemo u svojim životima otkriti ono najveće blago.

Isuse, često bismo mnoge stvari željeli ostvariti i imati na brzinu, bez nekog velikog rada i truda, ali ti nas učiš da u životu nema drugog i kraćeg puta prema punom ostvarenju i istini osim Tebe. Daj nam sigurnost na našem putu da smo uvijek vođeni tvojim svjetlom i da svakoga dana jedan mali korak jednoga dana bit će veliki pomak. Daj nam snage i dopusti nam da nastavimo stvarati mozaik svoga života tvojom rukom i ljubavlju.

Autor: Mario Žuvela

 2,311 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.