Duhovni savjeti

Isus ne komplicira, kod njega je sve jednostavno!

Isus ne komplicira, kod njega je sve jednostavno.


Ili voliš ili ne voliš. Ne moraš to ni govoriti, tvoja djela sama pokažu. Kada si kraj osobe koja treba tvoju pomoć, tužne, napuštene, razočarane ili si onaj koji će ponuditi rame za plakanje ili ćeš samo produžiti i proći naprijed. Kada nađeš nekog nevoljnika koji traži od tebe hranu, odjeću ili neke druge potrepštine možeš mu dati to što imaš, a možeš okrenuti glavu na drugu stranu praveći se da nisi vidio. Na tebi je izbor. No znaš što Isus od tebe traži.

Isus ne komplicira, kod njega je sve jednostavno. Ili si vjernik ili nisi. Nema malo bih vjerovao, a malo ne bih. Nije to dućan iz kojega izabireš vjerovati ono što ti odgovora, a odbijaš ono što ti ne paše. Ili si spreman dati cijelog sebe ili ne daješ ništa.  Kod Isusa nema procedura koje kompliciraju život, ili se odlučuješ poći za njim ili ne ideš nikamo, ili si na strani malenih ili si protiv njih, ili sve radiš da proširiš pravdu ili širiš nepravdu.

Isus ne komplicira, kod njega je sve jednostavno.  Trebaš samo poslušati ono što On govori tvome srcu. Osjetit ćeš njegov glas između stotina drugih glasova jer u njega nema nekih dodatnih propisa, nema skrivenih namjera, nema onoga što piše malim slovima, nema nečega što se skriva iza maski, sve je tu pred tobom i na tebi je da odlučiš. Odluči hoće li po tebi ovaj svijet imati više svjetla ili ćeš ovim svijetom širiti mrak!

Isus ne komplicira, kod njega je sve jednostavno. Nema u njega nekih posebnih parola i akcija, nema ucjena i onoga što se događa u pozadini svega. Sve je jasno i vidljivo i samo na tebi je da odlučiš hoćeš li ići putem nekoga tko je put ili ćeš lutati iz slijepe u slijepu ulicu, hoćeš li govoriti istinu ili ćeš od istine bježati. I na koncu trebaš odlučiti želiš li istinski život ili samo životarenje.  Isus ne komplicira, kod njega je sve jednostavno.

 


Tekst pripremio: Mario Žuvela
Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
 Donosimo iz znanstvenog izvještaja „Psihijatar u Paklu“, psihijatra Simone Morabita,…