Isus je moj jedini heroj!

Isus je moj jedini heroj, heroj koji iako nepravedno osuđen, onima koji su ga osudili na kraju će ipak reći: „Oče oprosti im, jer ne znaju što čine“, a ne prijetiti kako će im vratiti istom mjerom.

Isus je moj jedini heroj, heroj koji nije stvari rješavao na brzinu, već je pustio to svome Ocu i njegovoj svetoj volji. Isus je moj jedini heroj, heroj koji me nije naučio kako pobjeći i povući se onda kada je najteže, već heroj koji me naučio kako svoj križ treba dovesti do kraja, do Golgote, do konačne pobjede.

Isus je moj jedini heroj, heroj koji nije pronalazio izlike zašto nešto ne može napraviti jer je nemoguće već je napravio i pokazao da je moguće sve ono u što vjeruješ. Isus je moj jedini heroj, heroj koji nije žalio kada su stvari postale teške do bola već je skupio snage da ostane vjeran i dosljedan do kraja. Isus je moj jedini heroj, heroj koji mi je pokazao koliko život može biti lijep kada se udaljiš od grijeha i staneš na put na koji te poziva Bog.

Isus je moj jedini heroj, heroj koji nije zaokupljen sobom i svojom veličinom u tuđim očima, već heroj koji je okrenut drugima i njihovim svakodnevnim potrebama. Isus je moj jedini heroj, heroj koji nije od drugih tražio ono što sam nije bio spreman dati, već svojim primjerom prvi pokazao put. Isus je moj jedini heroj, heroj koji nije išao nekim drugim putom, već heroj koji je sam bio put, heroj čija je istina i život postala život milijunima drugih ljudi.

Isus je moj jedini heroj, heroj koji se nije borio protiv zlih ljudi, već protiv zla u čovjeku koji je bio slabo i ranjeno biće. Isus je moj jedini heroj, heroj koji je malim korakom pokazao kako put prema Bogu nije put prema nekim velikih hodočasničkim mjestima već put u središte čovjeka, a to je njegovo srce. Isus je moj jedini heroj, heroj koji je blagim i poniznim srcem osvojio i oduševio svijet, i svakoga dana to iznova čini.


Autor: Maio Žuvela

1,968 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: