Duhovnost

Isus Krist je vladar

Često nam pišu ljudi govoreći: “Nemam nikoga da s njim razgovaram, nikoga da s njim podijelim svoje breme. Nitko nema vremena slušati moj vapaj.

Potreban mi je netko kome mogu izliti svoje srce.”

Kralj David bio je okružen ljudima. Bio je oženjen, s velikom obitelji, a pored sebe imao je i mnoge pratioce i prijatelje. Međutim, isti vapaj čujemo i od njega: “Kome ću poći?” U samoj našoj prirodi je potreba za drugim ljudskim bićem, s licem, ušima i očima, da nas sluša i savjetuje.

Kad je Job bio svladan svojim kušnjama, u žalosti je vapio: “O, kad bi kog bilo da mene sasluša” (Job 31,35). Ovaj vapaj izgovorio je dok je sjedio pred svojim takozvanim prijateljima. No ti prijatelji nisu imali suosjećanja za Jobove nevolje. Umjesto toga, bili su poslanici očaja.
U svojoj žalosti, Job se okretao samom Gospodinu: “Odsad na nebu imam ja svjedoka, u visini gore stoji … Moje oči izlijevaju suze Bogu” (Job 16,19-20). U Psalmima, David potiče narod Božji da čini isto: “U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište” (Ps 62,9). Isto tako, napisao je u Psalmu 142:
“Iz svega glasa vapijem Jahvi, iz svega glasa Jahvu zaklinjem. Pred njim svoju izlijevam tužaljku, tjeskobu svoju pred njim razastirem. Ako duh moj i klone u meni, ti put moj poznaješ. Na putu kojim prolazim potajnu mi zamku staviše. Obazrem li se nadesno i pogledam: nitko ne zna za mene. Nemam kamo pobjeći, nitko za život moj ne mari. K tebi, Jahve, vapijem; govorim: ti si mi utočište, ti si dio moj u zemlji živih” (Ps 142,2-6).

U svom srcu vjerujem kako vam je ova poruka poziv Duha Svetog da nađete tajno mjesto gdje ćete često moći izlijevati svoju dušu Gospodinu. David je “svoju izlijevao tužaljku”, a tako možete i vi. Isusu možete sve reći – o svojim problemima, sadašnjoj kušnji, financijama, zdravlju – i reći mu koliko ste pritisnuti, čak obeshrabreni. On će vas saslušati s ljubavlju i suosjećanjem, i neće prezreti vaš vapaj.

Bog je odgovorio Davidu. Odgovorio je i Jobu. I stoljećima je odgovarao na vapaje onih koji su vjerovali njegovim obećanjima. Isto tako, obećao je da će i vas čuti i voditi. Doista, on se zakletvom obvezao da će biti vaša snaga. Pođite k njemu i od njega ćete doći obnovljeni.

David Wilkerson: Put života

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Mnogi ovu riječ krivo tumače. Tumače ju kao neku lošu…