Vijesti

Isus Krist je otkrio ženi kako treba pravilno moliti

Molitva je najbitnija stvar danas i molitvu treba znati moliti. Ipak kad razgovarate sa svevišnjim Gospodinom  moram paziti kako malom i na koji način. molitva jedino može biti uslišana ako je iskrena i od srca?


‘Ako sve započnete s molitvom ja ću se pobrinuti za sve’

Alicja Lenczewska (1934.-2012.) – umirovljena je učiteljica koja je vodila bogat unutarnji život. Duhovne bilješke koje je ostavila na zahtjev nadbiskupa Andrzeja Dziege ispitala je teološka komisija i utvrdila da su u skladu s naukom Crkve.

U nastavku donosimo poruku Gospodina Isusa o molitvi, danu Alicji Lenczewskoj.

Molitva i svakodnevni život

Isus joj govori: Susret sa mnom najvažniji je trenutak vašeg dana – prije nego što sve počne. Tada će biti vremena i mira u srcu. Sve je plod molitve. Kakva molitva – takav život;  takvo je stanje vaše duše i tijela, i vaših djela. Sve što činite svojim srcem, umom ili rukama – da bi imalo značenje i vrijednost – mora početi s molitvom i završiti i ostati u njoj. Sve započnite molitvom i neće biti problema s vremenom.

Bog je najvažniji

Molitva je upijanje Boga svom snagom i radost zbog toga što jesi i što On jest. To je sve dublje i dublje poznavanje sebe i svega u Njemu – oslobađanje sebe od uvjeta koje nameće svijet, drugi i vi sami sebi.

Svrha molitve je da vas sjedini sa Mnom da savršeno ispunite Moju volju u svakom trenutku vašeg života. A jedina želja za mističnim iskustvom trebala bi biti želja da prepoznate Moju volju. Motiv je za mene samo ljubav. Zaboraviti na sebe i uroniti u ovu Ljubav. Odreći se svega radi Mene: svega što je vanjsko, što je tjelesno i što je povezano s vašim vlastitim ambicijama i osjećajima. Jedina referentna vrijednost i mjera sam ja.

Mnogi krivo shvaćaju  značenje molitve i svrhu, videći u njoj vlastito zadovoljstvo, izvanredna mistična iskustva – možda i da zadovolje svoju sebičnost i taštinu.

Uvjeti za dobru molitvu

Ako s nekim razgovarate, posvetite mu punu pažnju. Shvatite ga i osjetite njegovu reakciju na vaše riječi. Kad ste samnom , tim više.

Budite i ostanite u Meni, i nemojte se obeshrabriti činjenicom da se Moja blizina ne osjeća uvijek. Ovo vam ne bi trebao biti problem. Ne radi se o pohlepi za iskustvima u molitvi, već o prebivanju u Meni – tišinom i mirnom bez obzira jesam li vam dao do znanja Svoju blizinu ili ne. Ona je uvijek ista: ljubav zbog koje postojiš.

Bolja je unutarnja radost u bliskosti sa Mnom nego eksterni entuzijazam. Ta unutarnja radost je vidljiva i zrači drugima. Ne trebate joj ništa dodati. Ja sam ovo veselje.

Problemi s fokusiranjem

Zašto se ne mogu koncentrirati?

Odstupili ste od redovitog susreta sa mnom. Zaboravljate na mene. Ne obraćajte pažnju na ljude, njihovu buku ili previše riječi. Uronite u mene. Zadovoljan sam s vašim trudom. Naučite šutjeti od Marije i zamolite je da vam pomogne odvagati svoje riječi i šutjeti.

Poteškoće u molitvi

Molim li se previše shematski?

Možete reći manje, ali gorljivije, s razumijevanjem i empatijom uz svaku riječ. Tako da kada razgovarate sa Mnom, vaše misli ne odlutaju negdje drugdje. Nije važno vrijeme i količina, već kvaliteta – sjedinjenje sa Mnom u molitvi.

Budite vjerni Mojoj Riječi, čak i kada uzrokuje bol ili je neshvatljiva. Uvijek tražite svjetlo i pomoć s povjerenjem da ćete je dobiti. Što osoba češće i svjesnije traži pomoć od Gospodina, Marije, anđela čuvara, to mu se daje više pobjeda. Računa li na sebe – gubi, jer je nemoguće odoljeti tako velikoj moći zla.

Iskušenje odstupanja od molitve

Loše je kada u vašem srcu nema neprekidne molitve iz koje bi tekao vaš svakodnevni život: sve vaše misli, sve vaše reakcije, sva vaša djela. Kada ste u stanju molitve, sve što izlazi iz vas je ljubav i milosrđe. To je također moja mudrost i mir. Kada u vama nestane molitva – vaša svjesna težnja za sjedinjenjem sa Mnom – vi ostajete sa svojom ljudskom prazninom. A može se čak dogoditi da se zao duh provuče kroz ovu prazninu i očituje se u vama.

Ne može biti praznih trenutaka u vašem srcu i vašim mislima. Ne može biti zaokupljenosti onim što je izvanjsko, što teče iz svijeta bez svjesnog boravka u meni – bez unutarnjeg stanja molitve.

Zato, dijete moje, pazi da se intenzitet tvoga unutarnjeg života poveća, kako ne bi došlo do smanjenja unutarnje napetosti ljubavi i odanosti svome Bogu. Dokle god živite na zemlji, ne možete mirovati u ovoj težnji i trudu. Možeš se odmoriti samo u meni kada dam odmor tvojoj molitvom zaokupljenoj duši.

Različita lica molitve

Privijte svoje srce uz Mene. Ako ti je teško, razmisli što sam dobroga učinio u tvom životu. U najtežim trenucima molite riječima – naglas. U vašoj svijesti uvijek treba postojati osjećaj Moje prisutnosti s vama i u vama.

Razgovarajte sa Mnom i gledajte u Mene svaki trenutak svog života, što god radili i gdje god bili. Vrati mi sve, učini sve za mene. Učinite sve da vaš svakodnevni život bude na Moju slavu. Ne misli na sebe, samo na mene. Tada ću razmišljati o tebi i pobrinuti se za sve. Također za savršenstvo naših susreta u molitvi i u svakodnevnim događajima.

Dijete moje, ako je u tvom umu nemir misli i oluja emocija u tvom srcu, bori se protiv toga žarom hvale, zahvaljivanja, posebno za trud i patnju. Tražite snagu i ustrajnost, sposobnost da sve prihvatite i ponudite u čistoći srca.

Međutim, ako osjećate da milost tišine dolazi u vas, da je moj pogled pun ljubavi prema vama – onda šutite, utišajte um i emocije svog srca i ostanite usredotočeni na Mene. Uronite u Moj pogled, kako biste bili potpuno zagrljeni njime, kako bi mogao potpuno prodrijeti u vas.

Ostanite u tišini užitka kako ne biste propustili ništa od Svetosti ovog trenutka Milosti koji vam je dan. To je najveća Milost i najuzvišenije stanje tvoje duše uronjene u mene, a to je da kroz svoja osjetila i um zračiš vremenom koje će uslijediti kada se vratiš.

Molitva sjedinjenja

Koja je najsavršenija molitva? Biti u tišini u čudu. Duša, koja je jako voljela i želi sve dati svome Voljenom, to može učiniti.

Pitate kako to učiniti. Samo poželjeti – sve ću učiniti. Samo izrazi svoj stav kao Marija. Nije radila ništa osim pristajala, željela i voljela. I sve je podredila ovoj jednoj ljubavi u kojoj je živjela i za koju je živjela. Sve je dala i u sve vjerovala. Zato me je donijela na svijet! Svaka osoba može učiniti isto, predajući se u potpunosti Mojoj volji.

Plodovi molitve

Koliko molitve, toliko ljubavi, mudrosti i mira u vašem srcu. Ono što si od mene primila za vrijeme molitve, toliko možeš dati – što je vrijedno dati – drugim ljudima. Nemate što dati od sebe. Možete samo prenijeti na svoju braću: moje dobro, vašu prazninu ili zlo pakla.

Kada tražite – zahvalite u isto vrijeme, jer se vaše želje ispunjavaju. Svaka je molitva plodonosna i ništa se nikada ne gubi. Nije važno ako još ne vidite plod. Oni su već rođeni i sazrijet će s vremenom.


Autor: Vjera

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Bog hvala za sva dobra što čini. Jedna čitateljica je…