Duhovnost

Isus je naš Pastir koji sebe daje da bi nas štitio zaštitio od svega što ranjava naše živote!

Isus je nas pastir koji nas vodi kroz ovaj život i štiti naš od svih napasti koje se nalazi u svijetu. On je naš put do Oca nebeskog koji nas poziva na obraćenje vjere i prepoznavanje sebe služeći Gospodinu.

Sveto uskrsno vrijeme uvijek nam otvara vrata radosti. Prepoznajemo svoga Gospodina kao onoga koji je živ i koji snagom ljubavi obnavlja svakoga od nas.

Kao onoga koji nas izvlači iz tame života i straha pred životom. On je onaj koji je s nama Bog. Ostao je s nama da bi smo bili utvrđeni u ljubavi. I kroz njegovu veliku nesebičnu ljubav spoznajemo koliko je on onaj koji je izvor radosti.

Danas slavimo sva velika Božja djela. Bog je naš pastir onaj koji bdije nada nama i koji svega sebe daje kako bi nas štitio i zaštitio od svega što ranjava naše život naš duh i dušu i tijelo. On je onaj koji posvećuje i blagoslivlje. Kada ga upoznamo kao onoga koji je izvor našega mira i smirenosti kao onoga koji nas štiti, naš život je potpuno drugačiji. Neopterećen. Premda smo obasuti raznim intrigama svijeta i na naša pleća svakodnevno dolaze različite situacije koje nas uznemiravaju i u nama stvaraju nelagodu. Naš Bog je uz nas. On je pobijedio Zlo. Oslobodio nas je okova ovog uznemiravanja i svakodnevnog duhovnog trovanja kojim smo svakodnevno svjedoci. Sve se čini kako bi se svakog od nas udaljilo od Boga i njegove svetosti od njegovog milosrđa. Važno je ovom svijetu da neprestano truje i u nama ostavlja gorak okus svih situacija koje su svima nama jasne.

Onaj koji stoji uz Gospodina kao dobrog pastira ne preispituje Božje odluke ali itekako propituje sve što čovjek nameće kao pravila ponašanja. Ljudski zakoni uvijek su izvor ljudske bijede u kojima je uvijek važno opravdavati svoj vlastiti grijeh i svoj vlastiti plaćenički kodeks kojim im je određeno djelovanje. Što više zatrovanih duša veće je djelo zloga među nama. Đavao je onaj koji dijeli i svaki put kad se događaju podjele u nama u našoj duši u našem društvu to je djelo nečastivoga. A njemu je važno  svaki put uništiti dobro. Nikog od nas ne zanima ničiji život no nitko i nama vjernicima kršćanima nema pravo nametati svoj kodeks ponašanja kao jedini dobar. Kršćanstvo nije ono koje podilazi.

Kršćanstvo ima svoje jasne kristološke stavove. Kršćanstvo nema polovičnosti. Prozirno je i tako jadno koristiti pozicije medijske eksponiranosti pojedinih novo božanstva nove okultne religije medija u kojem se namjenski stvaraju žrtve društva i viktimizira određene skupine koje onda bi trebale zaštitu od većine nazadnih katolibana koji ne razumiju ozbiljnost situacije.

Pred nama uvijek kao vjernika stoji jedini dobri pastir koji nas poučava životu. Ne dopustite se zastrašiti nikakvim napuhanim situacijama u kojem bi se kao trebali poljuljati. Pred nama stoji Gospodin izvor našega mira. A da će ovaj svijet sam sebe uništiti to je tako vidljivo i već je davno započeo svoj put u propast. Čovječanstvo koje je napustilo Boga već je samom time mrtvo. To je ono što je davno govorio sveti Ivan Pavao II da živimo u kulturi smrti. Kulturi koja već desetljećima zloduhu Bafometu prinosi žrtve nerođene djece. Ti isti sotonisti koji studiraju medicinu kako bi kao ginekolozi mogli izvoditi pobačaje kao uzvišeni ritual žrtvovanja sotoni u prolijevanju nevine krvi. I sve to pod velom prava bezdušnog prava koji opravdava ubojstvo. I baš čudno da se uvijek pred događajem Hoda za život popularizira uvijek pitanje koje je protiv života.

Danas je majčin dan. Dan svih naših majki koje su nas toliko s ljubavlju nosile pod svojim srce. Ta ljubav majke pobjeđuje zlo i zloga. Ta ljubav pobjeđuje sve što je protivno životu. Majka je najveći dar Božji kao nositeljica života. Kršćanska majka posvećuje život. Ona ga blagoslivlje i u ljubavi uzdržava skrbno i s velikom brigom. Zato danas zastani i zahvali. Pomolimo se za naše majke. I tko ima milost da je još ima pored sebe, zagrlite je i recite joj. „Hvala ti mama.“ Danas neka među nama odjekuje ta zahvala ljubavi svakoj našoj majci. Provedite vrijeme s majkom ostat će to neprocjenjiv dar koji posvećuje. Mobitel i ni jedna napredna tehnika neće moći zamijeniti njezinu prisutnost. Zato zagrli danas svoju majku. Dotakni njezino lijepo naborano lice. Raduj se njezinom osmjehu. Uzmi njezine ruke i zahvali Bogu jer si ti njome dar i ona tebi.

Danas sam posebno u molitvama s mnogim majkama koje su prošle tešku patnju gubitka svoje djece i koje usprkos svega nisu imale nikakvu medijsku pozornost ni zelenih ni narančastih. Ni uvažene gospode ni glumaca ni političara. Ali su imale utjehu od dobrog pastira koji ih i danas tješi u njihovoj boli.  Neka dobri pastir bude onaj koji će zaliječiti njihove teške i bolne rane i neka im donese mir. A nebeska majka Marija neka svojim molitvama prati sve one koji u životu život imaju.


Autor teksta i izvor : don Damir BistrićAutor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svako tko imaju roditelje a posebnu svoju majku pokažite joj…