Vijesti

Isus je dok je bio u Getsemani ostavio šest obećanja za molitvu, A to su?

Isus Krist naš spasitelj i vladar do Oca nebeskog dao nam je šest obećanja ako budemo se toga držali i molili da će nam biti oprošteno naš grijeh.

Isus nakon ustanove Euharistije i posljednje večere odlazi na Maslinsku goru u vrt Getsemani na molitvu. Tamo počinje njegova strašna muka. Isus se krvlju znoji od boli koju već tada prolazi, znajući što ga uskoro čeka. Iako je učenike svoje zamolio da budu budni dok on moli, oni su zaspali.

Isus je sam u smrtnoj tjeskobi. Preko svete Margarite Alacoque, svetice kojoj je Isus otkrio tajne svog probodenog srca Isus nas opet poziva da budemo s njim u tom žalosnom trenutku. Da bdijemo. Predaje joj snažnu molitvu koja se moli četvrtkom, posebno na Veliki Četvrtak, kao i ova obećanja.

Obećanja Isusa onima koji mole i promiču ovu molitvu

Onima koji mole ovu molitvu, Isus obećava:

1. oproštenje grijeha i sigurnost za spas duše u času smrti svima onima koji će s ljubavlju bar jednom na dan na trenutak sjetiti se mog smrtnog straha u Getsemaniju;

2. savršeno i trajno kajanje onima koji dadu čitati Misu na čast mojih muka, dovoljno je samo jednu Misu u životu;

3. uspjeh u duhovnim potrebama onima koji će širiti ovu pobožnost prema mom smrtnom strahu u Getsemaniju.

Oni koji promiču ovu pobožnost i šire je, Isus obećava:

  1. potpunu i konačnu pobjedu u najtežim napastima kojima su izloženi
  2.  veliko rasvjetljenje i snagu da ispune moju volju.

Molitva Isusu u smrtnoj tjeskobi
O Isuse, koji u preobilju svojoj ljubavi da svladaš tvrdoću našega srca, obasipaš rijekom milosti one koji razmatra Tvoju najsvetiju muku u Getsemanskom vrtu i promiču ovu pobožnost, molim Te, pomozi mojoj duši i mojemu srcu da se često, ali barem jednom na dan, spomenem Tvoje najgorče smrtne tjeskobe u Maslinskom vrtu, žaleći te i, koliko je to moguće, sjedinjujući se s Tobom!

O blagoslovljeni Isuse, koji si u onoj noći uzeo na sebe golem teret naših grijeha i za njih dao potpunu zadovoljštinu, pruži mi preveliki dar da se iz ljubavi savršeno pokaže za svoje mnogobrojne grijehe, za koje si se Ti sam krvlju znojio!

O blagoslovljeni Isuse, za tvoju najžešću borbu u Getsemanskom vrtu pruži mi konačnu pobjedu nad napastima, osobito nad onima kojima sam najviše podložna! O Isuse patniče, za volju Tvojih nedokučivih i neizrecivih smrtnih borbi u onoj noći izdaje i najgorčih duševnih tjeskoba, rasvijetli me da spoznam i ispunim Tvoju volju i daj da uvijek ponovno mislim na Tvoju potresnu borbu i da promatram kako si je pobjedonosno zadržao, ne da izvršiš svoju volju, nego volju svoga Oca!

Budi blagoslovljen, o Isuse, za krvavo znojenje i strašnu smrtnu borbu koju si u najledenijoj zapuštenosti i neshvatljivoj samoći ljubazno podnio! Budi blagoslovljen, o najslađi, ali neizmjernom gorčinom ispunjeni Isuse, za Tvoju molitvu koja je tako duboko ljudska kao i božanska izvirala iz Tvojega, od smrtne tjeskobe uzdrhtalog Srca! Vječni Oče, prikazujem Ti sve prošle, sadašnje i buduće Mise sjedinjene s krvavim smrtnim Kristovim strahovanjima u patničkom Getsemanskom vrtu. Presveto Trojstvo, daj da se upozna, a time i proširi, ljubav k smrtnoj tjeskobi Isusa u Maslinskoj gori po cijelom svijetu!

Daj, o Isuse, da se svi oni koji Te s ljubavlju promatraju na Križu također sjećaju Tvojih neizmjernih patnji na Maslinskoj gori, te da se, slijedeći Tvoj primjer, nauči ispravno moliti i pobjednički se boriti, da Te tako mogu jednom u nebu vječno slaviti !


Izvor: Vjera

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Predivno.  Dok je majka Terezija bila živa imala je susret…