Duhovnost

Istinski susret s Isusom vodi čovjeka do spoznaje o samome sebi!

Vidjevši to, Šimun Petar pade do nogu Isusovih govoreći: »Idi od mene! Grešan sam čovjek, Gospodine!« Zbog lovine riba što ih uloviše bijaše se zapanjio on i svi koji bijahu s njime, a tako i Jakov i Ivan, Zebedejevi sinovi, drugovi Šimunovi. Isus reče Šimunu: »Ne boj se! Odsada ćeš loviti ljude!« Oni izvukoše lađe na kopno, ostaviše sve i pođoše za njim.  (Lk 5, 1-11)


Istinski susret s Isusom vodi čovjeka do spoznaje o samome sebi, o svome realnom stanju, o onome što čovjek zaista jest. I u tom susretu dolazi do prepoznavanja i svih onih tamnih strana vlastitog postojanja: u Božjem svjetlu na površinu izbija čovjekova tama. I zbog toga taj susret nije lagan, i rado ga se izbjegava.

No, u tom susretu Bog ne ostavlja čovjeka u njegovoj vlastitoj tami i uronjenog u tužnu istinu vlastitih grijeha. Čak to kao da mu i nije ni važno. Čovjeku daje dostojanstvo kakvo do tada nije imao, uzdiže ga za svog vlastitog suradnika kako bi drugima išao naviještati istinu o Božjoj ljubavi prema čovjeku.


Autor: don Boris Vidović

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Danas se prisjećamo starozavjetnog proroka Zaharije, pretposljednjeg, jedanaestog, od takozvanih…