Izdvojeni članak

Ispravan odnos prema Isusu Kristu

Ljudsko nam iskustvo pokazuje da u svijetu postoji zlo i grijeh. Njih primjećujemo u svemu što nas okružuje, u drugim ljudima i u nama samima. Unatoč tome, današnji čovjek nerado govori o postojanju grijeha, a pogotovo o postojanju Sotone kao Zavodnika koji čovjeka želi odvratiti od Boga


Sličnost s Kristom zahtjeva od nas da dođemo u puno zajedništvo – u tijesni odnos s Gospodinom Isusom Kristom. Vrijeme  u kojem živimo su vremena teška, vlada grijeh u čovjeku, taj grijeh donosi šumlje  ,ljubomoru, zavist  itd.  Danas slabo ljudi traže Krista te su se predali ovom svijetu.

Nije to dovoljno samo kazati da Isusa prihvaćamo kao Spasitelja. To je samo prvi korak. Moramo težiti da dozvolimo Kristu da postane Život našega života i iznad
svega da postane Gospodar – Gospodar našega života.

Čitamo u Rimljanima 5, poglavlje o tri stvari što grijeh čini:

grijeh je ušao u sve ljude
grijeh bijaše na svijetu
grijeh – smrt potpuno vlada na svijetu

Imate li pravu prestavu o snaži riječi “potpuno” vladati?
Grijeh je bio apsolutni diktator nad vašim životom grijeh nas je posjedovao, kontrolirao naš i grijeh nas je koristio grijeh nas vodu u propast.

A sada Krist je nas Spasitelj i otkupitelj mi smo u Njemu. Je li grijeh još uvijek vlada u nama? Živimo li još uvijek u grijehu?
Nemoguće. Tko osim Krista može da vlada nad nama?

Krist koji je postao Glava nad svim stvarima u Crkvi i nad njenim Kršćanima? Zar Krist nema sada pravo da nas potpuno posjeduje,
da nas potpuno kontrolira i da nas samon koristi.

Da bi Isus, to mogao učiniti, On mora postati Gospod i moj i tvoj Gospodar.
Ali grijeh, taj stari gospodar koji nas vodi u još veći grijeh, nastoji da nas spreći i na svakom koraku našega života. Ali zar nam Bog,
nije dao obećanje da će usmrtiti tog starog pokretača grijeha koji je u nama i da će nas osloboditi tog grijeha.

” Znajući ovo da se stari čovjek razape s njime, da bi se tijelo grešno pokvarilo i da više ne bismo služili grijehu” ( Rim.6.6).
Što znači ova riječ “pokvarilo” ili ” razvalilo”, ” razrušilo”?

Da se učini nesposobnim za aktivnosti. U modernom rječniku bi to značilo, da mu se onemogući razvoj, Da ga se isključi da bude upravitelj vašega života.
Radi čega treba onesposobiti to tijelo grešno koje vas vuče prema grijehu zemaljskog? ” Da više ne bismo služili grijehu!”

Iako je Krist u svemu bio nama jednak, osim u grijehu, i njega je Sotona iskušavao, a to nam svraća u pamet pomisao da ni mi ne ćemo biti izuzeti od sličnih zavođenja Napasnika. No, jednako tako, valja biti svjestan i da je jedini Bog Gospodar svega vidljivoga i nevidljivoga, odnosno da se onaj tko se pouzdaje u Božju vlast, ne treba bojati takvih đavolskih iskušavanja, nego treba svim srcem nastojati oko svoga posvećenja i života u milosti Božjoj.

Mi sada imamo novog Učitelja i vođu Gospodara, jedino Isusa Krista i samo Njemu trebamo sada služiti, njemu dati čast  i slavu On je naš put koji nas vodi prema životu koji samo on daje nitko drugi.

Može se reći kako je cijeli svijet obilježen grješnim stanjem, pa nam je svima potrebno stalno obraćenje i pokajanje. Drugim riječima, pozvani smo otkrivati dostojanstvo djece Božje i nastojati milošću Božjom uvijek se boriti protiv zla i grijeha u sebi i oko sebe​.


Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
DJETINJSTVO KAO IZ SNOVA Dragi prijatelji i posjetitelji portala Rastimo…