Obavijest

‘Iskra milosrđa’: Molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama Hrvatske i svijeta

Iskra milosrđa

Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po cijelom svijetu.
Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske.

Iskra Milosrđa, međunarodna molitvena inicijativa u čast Božjega milosrđa, na ulicama gradova svijeta održat će se u petak, 28. rujna u 15 sati u organizaciji Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i u Hrvatskoj. 

Ivanec – župa sv. Marije Magdalene

Kutina – Gradski trg

Pula – Trg Portarata

Rijeka – Trsat

Solin – Gospa od Otoka

Split – Sustipan; ispred Rodilišta; ispred klinike CITO na Trsteniku

Studenci – na Franjevačkom trgu

Zagreb – ispred Zagrebačke katedrale.

Možete moliti i u svojim kućama sa vašom obitelji u 15h sati,i priključiti se u molitvu Božanskog Milosrđa tako smo jači u vjeri i molitvi.

Inicijativa je pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po cijelom svijetu. Za datum održavanja izabran je dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu.

Vrijeme održavanja – 15 sati, „sat Milosrđa“ – također je stalno. Nakane ovogodišnje molitve: za svećenike da budu vjerni navjestitelji Božjega milosrđa u duhu poziva što ga je posredovala sv. Faustina (usp. Dnevnik sv. Faustine br. 1521), za mir u svijetu osobito u zemljama Bliskog Istoku i za povrat prognanih na njihova ognjišta i za njihovu obnovu, za cijeli svijet, kao i na Papinu molitvenu nakanu za rujan (ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca koji su najveće bogatstvo kontinenta).

Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolita Łódźske nadbiskupije. (jv.)   Pozivamo i vas da se uključite u ovu hvalevrijednu inicijativu! Isuse, uzdam se u Tebe! 


Autor: Book.hr

(Visited 25 times, 2 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Jeste li ikada bili zbunjeni u vezi toga što je…