Duhovnost

Iscjeljenje donosi samo Isus!

Probudi li se nekada u vašim mislima vaša negativna prošlost?


Daju li vam miran san loše stvari koje su se nekoć dogodile? Možda se s godinama previše toga izmješalo, možda su se konopci odnosa toliko zamrsili da ih je više nemoguće raspetljati. Možda se izreklo toliko laži, dogodilo toliko nepravde, da se više nema odakle krenuti? Možda je bilo previše ponosa koji je donio toliko mnogo hladnih odluka. Kako  vratiti red u taj kaos? Kako s novim danom započeti ispočetka?

Ima li više početka? Lako je dati savjet da se sve to zaboravi ali kako doista zaboraviti? Nije to kompjuter da izbrišeš program ili datoteku. Kako na razočarenje nastaviti pričati svoju priču? Kako s bolnim ožiljcima gledati ljepote novoga dana? D ali je to po sebi nešto posve prirodno? Naravno da ne! Nema radovanja dok rane ne prođu, dok se nagomilane brige ne isprazne i nađe se zadovoljenje za svaku nepravdu. Iscjeljenje dolazi izunutra. Iscjeljenje donosi samo Isus.

Isus jedini može ući u te sakrivene predjele čovjekova srca i preobraziti ih snagom svoje ljubavi koja je veća od svih nanesenih povreda. Oslobađanje dolazi kada mu otvoriš vrata svoga srca, pozoveš ga unutra i kažeš mu da mu sve prepuštaš. Novi život dolazi kada u nered tvoga života uđe Isus i od kaosa ponovno vrati red. Njegova prisutnost je ono što liječi, a on dolazi samo onda kada ti odlučiš započeti ispočetka.

Kada te povrijede, slome i unište možeš započeti ispočetka ali tada s jednim drugim očima počinješ gledati svijet, očima koje su plakale svijet je puno jasniji. S više utakmica u nogama jači si igrač u školi života. Zato nemoj kukati i samosažaljevati se, gledaj naprijed i iskoristi svoju prošlost kao odskočnu dasku prema boljoj budućnosti. Sve što trebaš učiniti jest predati sve u Isusove ruke i vidjet ćeš da će on vratiti ti ono najbolje.


Mario Žuvela

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa Franjo nedavno je promijenio sastav vatikanskog Vijeća za ekonomiju. Među sedmero…