Crkva u svijetu

Irački premijer pozvao na povratak kršćana

Asirska međunarodna novinska agencija (AINA) izvijestila je da je irački premijer kazao da bi se izbjegli kršćani trebali vratiti kući.


Irački premijer Mustafa Al-Kazemi pozvao je kršćane da se vrate u svoje domove nakon što je takozvana Islamska država (ISIL) poražena, prenosi Vatican News.

Asirska međunarodna novinska agencija (AINA) izvijestila je da je irački premijer kazao da bi se izbjegli kršćani trebali vratiti kući. AINA je citirala njegove riječi da ozbiljno želi pružiti pomoć kršćanskim obiteljima i riješiti njihove probleme.

– Irak Je bila zemlja za sve i ti kršćani su prava djeca zemlje i nema razlike između sunarodnjaka. Drago nam je što će se kršćani vratiti u Irak i doprinijeti njegovoj obnovi. Iračani svih vjera čeznu za novim Irakom, koji vjeruje u mir i odbacuje nasilje – rekao je premijer Mustafa Al-Kazemi.

Al-Kazemi se u nedjelju, 9. kolovoza, susreo s kardinalom Louisom Raphaelom Sakom, kaldejskim katoličkim patrijarhom, koji se nada kako će iračka Vlada nastaviti ispunjavati težnje naroda i omogućiti mu da se očituje o mnogim izazovima s kojima se susreće s diljem zemlje. Kardinal je rekao kako se mnogi kršćani žele vratiti u Irak. Kazao je kako Crkva podržava Al-Kazemijeve korake prema postizanju sigurnosti i stabilnosti u cijelom Iraku.

– Kršćani su ponosni na svoj irački identitet i osjećaju se ohrabrenije, u svjetlu ozbiljnog postupanja Al-Kazemijeve vlade s kršćanskim slučajem – rekao je kardinal.

Prema Zakladi papinskog prava ‘Pomoći Crkvi u nevolji’ (ACN) nekoliko iračkih kršćana koji su pobjegli 2014., vratilo se, ali su suočeni s poteškoćama, uključujući nedostatak sigurnosti i zastrašivanje.


Autor Laudato/
(Visited 10 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Na blagdan Velike Gospe mnoštvo vjernika hodočasti u mnogobrojna marijanska…