Domagoj i Krešo Jakumetović

IMAŠ LI POUZDANJA U ISUSA ONDA SI I NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU

Sama riječ pouzdanje govori nam jako puno. To zapravo znači da imamo u nekoga toliko pouzdanja da mu možemo vjerovati, da mu se možemo istinski povjeriti.


A imati pouzdanje u nekoga uistinu je velika stvar. Svi smo mi osjetili što znači kada nas netko povrijedi ili nas ogovara. I to nas jako zna pogoditi. Pogotovo ako smo mu se povjerili i otvorili mu svoje srce i dušu a on to poslije iznosi drugima.

Pouzdati se u čovjeka veoma je teško, možemo reći gotovo nemoguće, jer on ne može ispuniti ono za čime čeznemo. Može nas najčešće samo saslušati, ali i to puno znači. No, praznina u duši još uvijek ostaje. A tu prazninu u tvojem srcu i u tvojoj duši može na onaj pravi način ispuniti jedino Isus i nitko drugi.

Jedino te Isus neće nikada razočarati. Stoga ako imaš pouzdanja u Isusa najbogatiji si čovjek na svijetu. Apostol Petar upitao je Isusa zavapivši i davši mu odmah odgovor: “Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga!”

Znao je Petar točno što govori. Znao je da mu nitko drugi ne može dati ono što mu može dati i daje jedino Isus. Imao je toliko pouzdanja i povjerenja u Isusa, iako je bio slab i grješan čovjek, ali unatoč tomu on je ujedno znao da Isusove riječi Vječni život znače, da Isusove riječi vode u Život vječni, život u potpunoj slobodi i radosti koju mu ovaj svijet ne može dati.

Hvala ti, Isuse!

KREŠIMIR JAKUMETOVIĆ


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Koliko ste puta bili uznemireni i jednostavno neznatne kako se…