Humanitarna akcija “Jedna svijeća za svjetlo u obitelji”

Projekt „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji“ provodi se već 11 godina na području Slavonskog Broda i okolice. Cilj je promovirati rad Savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, senzibilizirati javnost za probleme s kojima se Savjetovališta susreću u radu s obiteljima, bračnim parovima, mladima i djecom, razviti svijest o kulturi traženja pomoći u bračnim i obiteljskim poteškoćama te poticati obiteljske vrijednosti.

Projekt se provodi tako da se župama u razdoblju do Cvjetnice dostave svijeće koje su ukrasili volonteri i djelatnici Savjetovališta te letci s informacijama o radu Savjetovališta. U župama se potom organizira prodaja svijeća. Prihodom od prodanih svijeća sufinanciraju se projekti  pomoću kojih se ljudima pruža direktna psihološka pomoć te se tako pomaže radu Savjetovališta.
Savjetovališta u Slavonskom Brodu i Osijeku u svojem djelovanju provode psihosocijalne programe koji su namijenjeni djeci, mladima, roditeljima, bračnim parovima, kao i svim drugim osobama koji se suočavaju s poteškoćama u životu s kojima se ne mogu nositi sami.

U okviru Savjetovališta provodi se: individualno, partnersko i grupno savjetovanje; edukacija, preventivni programi i aktivnosti senzibilizacije javnosti. U svom radu Savjetovališta ističu važnost suradnje s drugim institucijama, udrugama i lokalnom zajednicom, a savjetodavnu pomoć pruža tim visokoobrazovanih stručnjaka te tako Savjetovališta predstavljaju jedinstveno mjesto brige za obitelj na području čitave Brodsko-posavske županije.

U akciju „Jedna svijeća za svjetlo u obitelji – 2017.“ može se uključiti kupnjom svijeća ili novčanom uplatom na žiro-račun:

ĐAKOVAČKO – OSJEČKA NADBISKUPIJA – NADBISKUPIJSKI ORDINARIJAT
IBAN: HR9624850031100203891
Poziv na broj: HR00 25222-14

2,703 total views, 6 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: