Izdvojeni članak

Hrvatski pustolov i svjetski putnik Željko Malnar: Tko će probuditi usnulog Boga? ( Video)

Zaista smo u Republici Peščnici zabrinuti kamo ide ovaj svijet u kojem živimo, pun pokvarenjaštva, pohlepe, sebičnosti, obmana i laži.

Zaista je nevjerojatno što se događa kršćanskim zemljama, ne samo u onima s kojima graničimo nego i u onima poput Poljske, u kojoj je vjera u Isusa Krista bila okosnica gotovo svake obitelji.

“Da nije Bog zaspal?” upitao se glasno moj ministar Ševa i drmnuo mirogojček. Sjedili smo za šankom “Kod Hampija” zabrinuti za poljske vjernike.

Mi znamo da je komunizam poljskom narodu silom bio nametnut, ali Madonna nije. Zbog toga zvuči nevjerojatno podatak da je njezin koncert u Varšavi bio rasprodan.
Bog bez svijeta. “E sad je dosta! Vidim da smo i mi na Peščenici pali na niske grane. Mnogi od vas zgranuti pohlepom i moralnim gadostima potajno govorite: Propada Crkva, propada vjera, propada cijelo kršćanstvo, ali ima i onih koji govore: Kreni u svijet u boj s Antikristom.
To je govorio i Tihon Zapoljski u romanu ‘Uskrsli bogovi’. Bio je sam u svojoj nijemosti, vječna pjesma Gospodinu, tvrdeći da je Krist pobijedio Antikrista.
Ja znam da se vi nevjernici sada pitate: A čime ga je pobijedio? Ja vam sada kažem. Pobijedio ga je izborom. Mogao je izabrati ili Boga bez svijeta ili svijet bez Boga.”

“I što je odabrao?” viknuli su svi.

“Odabrao je Boga bez svijeta jer mu se, kao i meni, svijet zgadio. Čovjek je, dragi moji, harfa Duha Svetog i treba se odreći pokvarenog svijeta u kojem živimo”, nastavio sam dubokim glasom i dodao:

“Treba živjeti ne u Hrvatskoj, nego u Republici Peščenici.”

“Zašto, predsjedniče?”

“Poslušajte me dobro!” dreknuo sam …
https://youtu.be/cY_oOkxu4OE


Izvor; Tako je govorio Željko Malnar

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
U Hrvatskom etničkom institutu čuva se sastavak “Zima u Hrvatskoj”,…