Hrvatska ostala bez apostolskog nuncija: Mons. D’Errico dobio premještaj

Sveti Otac Benedikt XVI. imenovao je mons. Alessandra D’Errica apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj 21. svibnja 2012.

Sveti Otac Franjo imenovao je mons. Alessandra D’Ericca, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, novim apostolskim nuncijem u Republici Malti.

Vijest o imenovanju objavljena je u Rimu i Hrvatskoj u četvrtak, 27. travnja u 12 sati.

Mons. Alessandro D’Errico rođen je 18. studenoga 1950. u Frattamaggioreu (Napulj). Za svećenika je zaređen 14. ožujka 1974. Inkardiniran je u biskupiju Aversa. Postigao je doktorat iz filozofije. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 5. ožujka 1977., a diplomatsku službu je obavljao u sljedećim apostolskim nuncijaturama: Tajlandu, Brazilu, Grčkoj, u Prefekturi Papinskog doma (Prefettura della Casa Pontificia), zatim u Apostolskim nuncijaturama u Italiji i Poljskoj.

Apostolskim nuncijem u Pakistanu imenovan je 14. studenoga 1998. Za apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini imenovan je 21. studenoga 2005. Apostolskim nuncijem u Crnoj Gori imenovan je 17. veljače 2010. Osim materinjeg talijanskog jezika govori francuski, španjolski i engleski jezik.

Sveti Otac Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj 21. svibnja 2012. Vjerodajnice je predao 17. srpnja 2012.

2,047 total views, 2 views today

Komentar

0 Comments

  No comments!

  There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

  Leave reply

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: