HODOČAŠĆE U ZAGREB NA GROB BLAŽENOGA IVANA MERZA Zagreb, 10. ožujka 2017. godine

Dana 10.3. (petak) 2017. godine krenuli smo na put u Zagreb. S nama je išao i prijatelj iz Osijeka Saša Orgonaš. Dolaskom u Zagreb najprije smo se uputili prema Župi bl. Ivana Merza u kojoj smo prisustvovali pobožnosti križnoga puta i svetoj misi.

 

 

 

 

 

 

Nakon svete mise imali smo kratko izlaganje o kršćanskoj ljubavi blaženoga Ivana Merza prema bližnjemu i o njegovu apostolatu. Izlaganju su nazočili župnik vlč. Darko Pavuk Bručić, Ivanov postulator isusovac pater Božidar Nagy, vlč. Andrija Jambreuš, te brojni župljani. Prenoćili smo u Centru blaženoga Ivana na Srebrnjaku, te se nakon doručka u Isusovačkom samostanu na Jordanovcu uputili prema grobu blaženoga Ivana Merza u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.

 

Pomolivši se na grobu i zahvalivši našem Blaženiku na njegovoj pomoći i zagovoru, te preporučivši mu se i dalje u njegove molitve, otišli smo na Vrhovec u posjet Milosrdnim sestrama sv. Križa, gdje smo se susreli sa sestrom Mladenom koja nas je davne 1980. godine krstila u Vukovarskoj bolnici zbog zdravstvene situacije u kojoj smo se kao novorođenčad nalazili, a krštenje je kasnije dopunjeno u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Nakon ručka u samostanu na Vrhovcu, obišavši zatim malo mjesto Beter u blizini Karlovca,

te mjesto Kotare nedaleko Samobora, uputili smo se prema Slavoniji, te radosnih i ispunjenih srca stigli u Osijek.

 

napisali: Domagoj Jakumetović, Krešimir Jakumetović

2,936 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: