HOD ZA ŽIVOT Osječani prvi puta u povorci podržali svaki ljudski život

Za život se ove godine prvi puta hodalo i u Osijeku, a budući da se u Hrvatskoj često govori o manjinama geslo njihovog
hoda je – ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!’.


Brojni građani Osijeka i drugih gradova i mjesta Slavonije danas su po prvi puta u povorci hodali za život, podržavajući i slaveći  njegovu vrijednost. Organizatori ističu da je ‘Hod za život’ miroljubivi hod kojim se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja želi iznijeti svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Najveću vrijednost svojim su hodom podržali i veliki i mali hodači koji su se u 10 sati okupili u parku Zrinjevac, a vesela povorka, uz zastave i tamburice te transparente, kretala se Slavčekovom ulicom, ulicom Hrvatske Republike do Županijske ulice te trga Ante Starčevića, gdje je održan prigodni program.

Koordinatorica osječkog ‘Hoda za život’ Lidija Blagojević u izjavi medijima izrazila je zadovoljstvo što su se Slavonci i Baranjci ove godine priključili ovoj inicijativi, čiji je cilj zaštita svakog života, od začeća do prirodne smrti.

Ovim hodom želimo zaštititi život, pravno i društveno, od samog njegovog početka, jer je pravo na život temeljno ljudsko pravo, i od prava na život kreće svako drugo ljudsko pravo, kazala je Blagojević.

Također je istaknula da se ‘znanost i svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj slažu da život počinje začećem’. Podsjećamo, prvi ‘Hod za život’, kao podrška svoj nerođenoj djeci, ali i trudnicama i obiteljima, održao se u Zagrebu 2016. godine.

 1,874 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.