HOD ZA ŽIVOT Osječani prvi puta u povorci podržali svaki ljudski život

Za život se ove godine prvi puta hodalo i u Osijeku, a budući da se u Hrvatskoj često govori o manjinama geslo njihovog
hoda je – ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!’.


Brojni građani Osijeka i drugih gradova i mjesta Slavonije danas su po prvi puta u povorci hodali za život, podržavajući i slaveći  njegovu vrijednost. Organizatori ističu da je ‘Hod za život’ miroljubivi hod kojim se dostojanstveno u ozračju radosti, pjesme i veselja želi iznijeti svoj stav da je ljudski život najveća vrijednost.

Najveću vrijednost svojim su hodom podržali i veliki i mali hodači koji su se u 10 sati okupili u parku Zrinjevac, a vesela povorka, uz zastave i tamburice te transparente, kretala se Slavčekovom ulicom, ulicom Hrvatske Republike do Županijske ulice te trga Ante Starčevića, gdje je održan prigodni program.

Koordinatorica osječkog ‘Hoda za život’ Lidija Blagojević u izjavi medijima izrazila je zadovoljstvo što su se Slavonci i Baranjci ove godine priključili ovoj inicijativi, čiji je cilj zaštita svakog života, od začeća do prirodne smrti.

Ovim hodom želimo zaštititi život, pravno i društveno, od samog njegovog početka, jer je pravo na život temeljno ljudsko pravo, i od prava na život kreće svako drugo ljudsko pravo, kazala je Blagojević.

Također je istaknula da se ‘znanost i svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj slažu da život počinje začećem’. Podsjećamo, prvi ‘Hod za život’, kao podrška svoj nerođenoj djeci, ali i trudnicama i obiteljima, održao se u Zagrebu 2016. godine.

1,559 total views, 6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: